Portret van de week: ‘Vincent Verhaar, de bierbrouwer van Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Vincent Verhaar.

Arend Bloemink: ‘Van administratie via ICT naar bier. Dat is de carrière in a nutshell van het Portret Van Déze Week. Een Nieuwegeinse bierbrouwer, die tevens gemeenteraadslid is. Een bierbrouwer wiens brouwerij dan ook nog eens in Nieuwegein is gevestigd.’

‘Een Nieuwegeiner die mij middels het spel van vragen (aan mij) en antwoorden (van hemzelf, omdat ik die schuldig moet blijven) mij het een en ander over koken en bierbrouwen bij weet te brengen. Kortom, een Nieuwegeiner die mij, terwijl ik hem fotografeer, op een plezierige en onderhoudende wijze onderwijst in het vak van bierbrouwer.’

De bieren zijn te koop bij Slijterij van Schaik op Hoogzandveld. Grapes & Bottels op winkelcentrum Nedereind, Slijterij Mitra op het Muntplein en bij De Smaakzaak op Cityplaza.

Onder de foto’s en de antwoorden die bierbrouwer en gemeenteraadslid Vincent Verhaar gaf op de vijf (altijd dezelfde) vragen. Maak nader kennis met hem en met brouwerij Julius.

Wie ben je ?
Ik ben Vincent Verhaar, 53 jaar en getrouwd. Ik ben geboren in Den Haag, opgegroeid in Berkel en Rodenrijs. Na de middelbare school ben ik eerst gaan wonen en werken in Den Haag. Via Gouda waar ik ook nog 5 jaar gewoond heb, heb ik vervolgens via internet mijn vrouw leren kennen. Na een paar maanden van afspraakjes maken zijn we heel snel gaan samenwonen. In 2003 zijn we getrouwd.

Wat doe je in het dagelijks leven ?
Ik werk in mijn eigen brouwerij; Brouwerij Julius in Laagraven. De Brouwerij ben ik gestart in januari 2016. Na jaren van hobby brouwen heb ik de sprong gemaakt om een brouwerij op te starten.

De bieren die ik brouw zijn  bovengistende speciaalbieren. Op het ogenblik ben ik bezig met de Quadrupel en de Tripel. In de winkel is al verkrijgbaar de Blond en een Vienna van 7%. De lentebock van 5.9% wordt straks overgenomen door een Zomer Ale van ongeveer 4%. Voorlopig lever ik alleen op fles. Tap en fusten zijn wel aanwezig maar worden alleen gebruikt voor feesten en festivals. Naast de bierverkoop geef ik ook proeverijen. Zowel in de brouwerij als ook op locatie. Sinds kort lever ik ook aan slijterijen een Bier Brand, dit is een brandewijn gemaakt van Julius Bier, de bier brand is 40 %.

Naast de brouwerij ben ik ook nog raadslid in Nieuwegein, voor de lokale partij ieders Belang.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein ?
Ik woon al 15 jaar in Nieuwegein. Voor Nieuwegein heb ik 5 jaar in Gouda gewoond. Daarvoor ruim 15 jaar in Den Haag.

Wat vind je van Nieuwegein ?
Nieuwegein is een groene gemeente. We moeten wel oppassen dat er gebouwd gaat worden in het groen. Sommige stukken groen kan nog wel. Maar zoals het Lotus Plantsoen is volgebouwd is het niet de bedoeling. Park Oudegein vind ik een geweldig park. De twee verschillende kleine kernen Jutphaas en Vreeswijk vind ik waanzinnig mooi. In de zomer is het lekker genieten op een terrasje in Vreeswijk. Op de lekdijk een ijsje eten. Mijn vrouw komt uit Utrecht. In een stad wonen willen we geen van beiden. Het is hier lekker rustig.

Wat kan er beter in Nieuwegein ?
Het centrum en de Markt kunnen wel wat beter. Betaald parkeren in deze gemeente is onzin. Wil je de ondernemers helpen in de binnenstad dan zul je het betaald parkeren moeten opheffen. Het sluipverkeer van de snelwegen daar zou wat aan gedaan moeten worden. Zeker vier keer per jaar is er een totale verkeersinfarct in Nieuwegein omdat de snelwegen dan ook vol staan. Hier zou echt beter naar gekeken moeten worden.

Vincent: ‘Sinds vrijdag is het bier brand te drinken bij Haje de Linielanding, dus een lekker borreltje van brouwerij Julius op het terras met uitzicht op het groen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren