Lezing bij Museumwerf Vreeswijk

Zandwinning in ons rivierenlandje is van alle tijden. Tot in de eerste helft van de vorige eeuw was het ploeteren geblazen. Met de zandbeugel schepte men urenlang handmatig door tot het laadruim was gevuld met dit natte goud. Dat moet anders, vond men. Knappe koppen vonden de knijper uit waarmee in korte tijd, zonder al te veel inspanning, scheepsladingen vol zand werden gewonnen. Het leven van de zandschipper veranderde ingrijpend. Over die knappe koppen gaat de lezing ‘’Van kachelsmid tot wereldspeler’’ – Het verhaal achter Verstegen Grijpers B.V.

De lezing wordt gegeven door Eric Visser, directeur van Verstegen Grijpers B.V. Aansluitend is er gelegenheid onze tijdelijke expositie over zandwinning te bezichtigen. Toegang: € 4,00 p.p. (incl. een kop koffie/thee)

De lezing wordt gehouden op zaterdag 13 april aanstaande. De ontvangst is om 13.00 uur in het Theehuys van de Museumwerf aan de Wierselaan 113 in Vreeswijk. De lezibg duurt van 14.00 uur tot 15.00 uur en wordt gegeven door Eric Visser. Napraten en bezichtiging van de expositie kan tot 17.00 uur. I.v.m. voorbereidingen graag tijdige plaatsreservering via museumwerf@museumwerf.nl of 030-6018770 (tijdens kantooruren).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk