Lever uw oud geld in voor staar operaties op Cityplaza

Via een verzamel zuil bij Albert Heijn Nieuwegein op winkelcentrum Cityplaza gaan de leden van de Lionsclub Utrecht Kromme Rijn oud en vreemd geld inzamelen voor staar operaties in arme derde wereld landen. Elke Nederlander heeft wel oud en vreemd geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamel zuil kan er deze zinvolle bestemming aan gegeven worden.

De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

Elke € 10 wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot € 15. De opbrengst van de actie gaat naar oogklinieken in arme derde wereldlanden. Een eenvoudige staaroperatie kost daar € 30. Het beleid is dat de Lions met oogklinieken aldaar afspreken dat ze een rijke blinde voor een staaroperatie € 45 vragen. Ze houden daar € 15 van over. Met bijdrage van de Lions van € 15 heeft de kliniek dan weer € 30 om een arme blinde gratis te opereren.

De Lionsclub Utrecht Kromme Rijn is een van de dertig clubs in Nederland die aan de actie deel neemt. Jaarlijks wordt ca € 60.000 bijeengebracht, goed om 4000 blinden het gezicht weer te geven.

Alle Lions zijn onbetaalde vrijwilligers en bij hen blijft er dus nooit iets aan de strijkstok hangen. Daarom werd de charitatieve tak van de Lions tot de beste Niet Gouvernementele Organisatie (NGO) ter wereld uitgeroepen. Met 1.4 miljoen Lions in 205 landen, zijn de Lions de grootste serviceclub en beste NGO in de wereld.

lionsoudgeld

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk