ROCMN bouwt aan Tech Campus Nieuwegein

Op de leslocatie Harmonielaan 2 zijn al jaren de opleidingen gevestigd van het Bouw & Interieur en Tech College van ROC Midden Nederland. Deze zomer wordt een start gemaakt met de verbouwing van de locatie en komt de Tech Campus ontwikkeling weer dichterbij. De verhuizing van het ICT College naar Nieuwegein in 2017 was een eerste stap in de realisatie van de Tech Campus.

Tech Campus Nieuwegein
De arbeidsmarkt verandert in hoog tempo. Dit vraagt andere vaardigheden van toekomstige medewerkers. Om studenten hierop voor te bereiden, werken we aan de Tech Campus; dé plek waar ontwikkeling van mens en techniek centraal staat. De Tech Campus bestaat uit: Tech College, Automotive College en ICT en Bouw & Interieur College. Samen ontwikkelen we goed onderwijs dat aansluit bij student en bedrijf.

Zichtbaar en herkenbaar
Het verbeteren van de zichtbaarheid in de omgeving is een van de doelstellingen van de verbouwing. Door weelderige begroeiing rond het pand zit de locatie nu een beetje verstopt. Een andere zichtbare verandering is de nieuwe entree. Deze wordt vergelijkbaar met de entree van het ICT College op Harmonielaan 1. Op deze manier krijgt de Tech Campus een open en herkenbare uitstraling, waar je ziet dat techniek leeft. Dit zal een aanzuigende werking hebben op toekomstige studenten.

Duurzaamheidslokaal
Het thema duurzaamheid, nul-op-de-meter, staat hoog op de agenda. Ook in het onderwijs is daar veel aandacht voor. Aan de voorzijde van het gebouw komt daarom een “duurzaamheidslokaal”. Dit lokaal zal door studenten en docenten zelf worden ingevuld met innovatieve technieken zoals warmtepompen, zonnepanelen, auto’s op waterstof etc. Op die manier ontstaat een zogenaamd “Living Lab”. Hier kan, door studenten van verschillende opleidingen, in de praktijk gewerkt worden aan echte projecten van bedrijven. Ook de nieuwe opleiding Procestechniek zal hier een plek krijgen.

Studenten bouwen mee
Aan de achterzijde van het gebouw komt een overkapping voor de studenten van de bouwopleidingen. Hiervoor zal alleen de staalconstructie gerealiseerd worden door de aannemer. Studenten zullen de overkapping zelf aftimmeren. In de verschillende werkgroepen wordt meegedacht over de “look & feel” van de school. Met inbreng van studenten wordt o.a. een milieustraat gerealiseerd waar op een duurzame manier het afval gescheiden kan worden.

Veranderingen binnenkant
De verbouwing aan de binnenzijde van het pand is met name gericht op verbetering van de klimaatbeheersing in de leslokalen en het vergroten van de capaciteit in de kantine door herinrichting van de aula. Daarbij wordt ook de keuken en de routing voor catering aangepakt. De personeelskamer wordt verplaatst en de Repro verhuist naar Harmonielaan 1.

Planning
De verbouwing verloopt in fasen en zal, als alles volgens planning verloopt, in september 2018 gereed zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk