Katern

Leuke buitensporten om te beoefenen in en rond Nieuwegein

De lente is in volle gang en het zonnetje laat zich weer vaker zien. Dat maakt het heerlijk vertoeven buiten en de terrasjes zijn in de weekenden en avonden dan ook weer goed gevuld. Dit is ook het ideale weer om lekker buiten te sporten. Maar welke buitensporten kun je nu eigenlijk beoefenen in Nieuwegein? Daar geven wij je tips voor!

Bootcamp
De laatste jaren is bootcamp ontzettend populair geworden onder jong en oud. Het is een heerlijke buitensport waar je jezelf tot het uiterste uitdaagt door gebruik te maken van de elementen op straat en in de natuur. In Nieuwegein zijn er diverse sportverenigingen en organisaties die bootcamps organiseren en waar je bij kunt aansluiten. Op woensdagen kunnen 35-plussers bijvoorbeeld deelnemen aan een bootcamp in de wijk Galecop. Informeer dus zeker bij jouw favoriete sportclub of er een bootcamp wordt georganiseerd.

Hardlopen
Natuurlijk kun je altijd en overal hardlopen in Nieuwegein. Het is een prachtige omgeving waar je zowel in stadse omgeving als in het groen kunt hardlopen. Je kunt bijvoorbeeld de halve of de hele ronde van Nieuwegein lopen. Maar het mooie van hardlopen is de complete vrijheid die je hebt. Je bepaalt zelf hoe lang, waar en wanneer je loopt. En met een horloge van Hublot, zoals een Hublot horloge voor heren, kom je niet alleen stijlvol voor de dag, maar kun je ook uitstekend jouw tijden, tot op de seconde, bijhouden. De horloges zijn waterresistent, comfortabel vanwege de rubberen bandjes en echte klassiekers.

Calisthenics
Heb je wel eens van calisthenics gehoord? Dit is de laatste jaren enorm in opkomst! Calisthenics is een trainingsmethode om kracht op te bouwen door gebruik te maken van het eigen lichaamsgewicht en zo min mogelijk apparaten. Door middel van natuurlijke bewegingen, zoals rennen, trekken en duwen, train je de belangrijkste spiergroepen. In Nieuwegein vind je onder andere in Park Oudegein een buitensportplaats met diverse trainingsapparaten voor calisthenics.

Fietsen
In Nieuwegein kun je ook heerlijk fietsen en met de recreatieve fietsclub voor 55-plussers kom je op de mooiste plekjes onder begeleiding van de buurtsportcoaches van Nieuwegein. Iedere maandag kun je aansluiten voor een rondje in de stad en op de eerste maandag van de maand wordt er zelfs een tocht van gemiddeld 60 kilometer georganiseerd. Ben je niet zo’n groepspersoon? Dan kun je natuurlijk ook zelf één van de vele fietsroutes in de regio fietsen.

Yoga
Houd je van yoga en vind je het heerlijk om dit buiten te beoefenen? Dan kun je ook deelnemen aan een yogales in de buitenlucht. Onder andere Yoga Nu en Yoga Studio Nieuwegein organiseren op mooie dagen buitenlessen hatha yoga, vinyasa flow yoga en soft flow yoga. Doorgaans vinden deze lessen binnen plaats, maar op mooie dagen gaan de instructeurs graag naar buiten.

Wandelen
Is hardlopen niet zo jouw ding? Dan kun je ook aansluiten bij één van de vele wandelclubs in de stad. Nagenoeg elke dag van de week kun je gratis aansluiten bij één van de wandeltochten van SportID. De tochten variëren in lengte van 2 tot wel 9 kilometer en zijn ontzettend gezellig. Het is een heerlijke manier om laagdrempelig in beweging te komen en contact te leggen met anderen.

Zwemmen
Houd je van zwemmen? Dan kun je in en rond Nieuwegein op allerlei plekken terecht om heerlijk buiten te zwemmen. Bij Zwembad Merwestein kun je op mooie dagen buiten zwemmen, maar er zijn ook volop natuurwatertjes waar je baantjes kunt trekken of ontspannen kunt poedelen. Bij Down Under is het erg gezellig en vind je een heus zandstrand en diverse activiteiten. Geniet je liever van wat meer rust? Dan kun je een bezoek brengen aan Plas Middelwaard of De Put in Vianen. Overal in de regio vind je fijne riviertjes, plassen en buitenzwembaden om te zwemmen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren