Leraar Oosterlicht in Lipdub van de NCRV

In de aflevering van het NCRV-programma Lipdub, woensdagavond 10 augustus jongstleden, stond het verhaal van Peer van Putten centraal. Peer was leraar geschiedenis op het Oosterlicht College in Nieuwegein die na twintig jaar lesgeven afscheid nam. Zijn collega’s en leerlingen vinden hem een van de meest inspirerende leraren. ‘Niet alleen iemand van educatieve waarde, maar ook iemand die uitzonderlijk veel aan buitenschoolse activiteiten organiseerde.’

Zo heeft hij bijvoorbeeld met een groep collega’s en leerlingen meegedaan aan de fietsactie Alpe d’HuZes om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Zijn drijfveer daarvoor komt voort uit zware persoonlijke omstandigheden: Peer heeft zijn vrouw verloren aan kanker, waardoor hij lange tijd in zijn eentje de zorg voor zijn vier dochters had. Onlangs is ook zijn broer aan kanker overleden. Ondanks zijn persoonlijke verliezen is hij een bijzondere leraar gebleven, wiens afscheid niet onopgemerkt mocht blijven. Daarom nam de school een lipdub voor hem op.

Omdat Peer niet onverdienstelijk saxofoon speelt, gebruiken ze daarvoor het nummer You’re a Friend of Mine van Clarence Clemons en Jackson Browne: daar zit namelijk een prachtige saxofoonsolo in. Peer is een groot fan van jazzmuzikant Benjamin Herman, die speciaal voor Peer de solo voor zijn rekening nam. Klik hier voor de Lipdub. En dit filmpje werd backstage opgenomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk