‘Leraar de baas in de klas’

De zaak van de adjunct-directeur van het Anna van Rijn College in Nieuwegein, die een 13-jarige leerling zou hebben mishandeld, bleef ook dinsdag tijdens het Politieke Cafe in Nieuwegein de gemoederen verhitten. De leraar ‘vatte de jongen in zijn kraag’ toen hij na een vechtpartij en herhaaldelijke verzoeken weigerde de klas te verlaten. De ouders deden vervolgens aangifte van het incident.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht werkt ‘met grote spoed’ aan de zaak rond het Anna van Rijn College. Het politiedossier is dinsdag ingeleverd bij het OM, dat woensdag een besluit denkt te nemen over eventuele vervolging in deze zaak. De schooldirectie heeft er het volste vertrouwen in dat de docent niet vervolgd zal worden, maar daar wil het OM nog geen uitspraak over doen.

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) stelde dinsdag in de Tweede Kamer en het Politieke Cafe dat binnen de muren van de klas de leraar de baas is, en ook de ruimte moet krijgen om zijn of haar gezag waar te maken. Nu is het volgens de minister nog te vaak dat ouders in verzet gaan als een kind op school op zijn kop heeft gekregen. Ouders gedragen zich volgens de minister soms te vaak als consumenten, terwijl ook van hen een rol op school verwacht wordt.

Eerder kondigde Van Bijsterveldt al aan de kwestie te onderzoeken. Maar gaf dinsdag aan eerst de bevindingen van het OM afwachten. In de Tweede Kamer leeft breed de ergernis over het optreden van de politie in de zaak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren