‘Stadsgesprek met de regio’

Net als de Galecopperzoom is de polder Rijnenburg (aan de Utrechtse kant van de A2) bestemd als ‘pauzelandschap’. Dit betekent dat er op korte- en middellange termijn geen woningbouw zal plaatsvinden. Diverse partijen zien mogelijkheden om daar iets te doen met duurzame energie zoals zonnepanelen of windmolens. De gemeente Utrecht, wil dit initiatief ondersteunen en start daartoe een stadsgesprek waarvoor ook omwonenden uit Nieuwegein uitgenodigd worden.

Recent hebben diverse partijen zich gemeld bij de gemeente Utrecht als initiatiefnemer voor de mogelijke realisering van duurzame energie opwekking in Rijnenburg. Om alle initiatieven een platform te bieden en te komen tot een samenhangend plan is de gemeente Utrecht van plan om in voorjaar 2017 een ‘stadsgesprek met de regio’ (vanwege de ligging van het gebied nabij Nieuwegein en IJsselstein) te organiseren over grootschalige duurzame energieopwekking in Rijnenburg. Hierbij worden ook omwonenden en raadsleden uit de omliggende gemeenten zoals Nieuwegein en IJsselstein uitgenodigd. Daarnaast kunnen geïnteresseerden (burgers en bedrijven) in duurzame energie zich aanmelden voor het gesprek.

De gemeente Utrecht verwacht de uitkomsten van het stadsgesprek voor de zomer van 2017 te kunnen voorleggen aan de gemeenteraad van Utrecht. In dit voorgestelde raadsbesluit zal tevens een procesvoorstel over het ruimtelijk traject (zoals mogelijk een milieueffect-studie en herziening Bestemmingsplan, etc.) worden uitgewerkt.

Informatie over het stadsgesprek is te vinden op de website www.utrecht.nl/energie. In januari 2017 vindt u hier meer informatie over programma en aanmelden. Wilt u op de hoogte blijven? Stuur dan een e-mail naar duurzame-energierijnenburg@utrecht.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren