Lentefeest in het MEC Nieuwegein

Op 21 mei organiseren het Natuurkwartier en Samen Duurzaam Nieuwegein het Lentefeest en de Duurzaamheidsmarkt.

Het belooft weer een bruisende zondag met veel leerzame en inspirerende doe-activiteiten te worden. Het thema van de Duurzaamheidsmarkt is “Doe één ding anders”. De bezoekers worden uitgedaagd om dagelijkse dingen eens anders te doen en op die manier Nieuwegein duurzamer te maken. Met het Lentefeest laten we uitgebreid zien wat het Natuurkwartier zo al te bieden heeft.

De Duurzaamheidsmarkt is een actieve markt waar je alles te weten komt over afvalscheiding, hoe je een watervriendelijke tuin aanlegt, kun je je overgebleven brei en haakgaren inruilen voor een haakpatroon, vertelt Rijne-energie alles over zon- en windenergie in Rijnenburg, stimuleert Energie-N om energie-ambassadeur te worden, ervaar je bij Rondomdom alles over isolatie, vertelt Dakjewel wat de postcoderoos is, maak je kennis met de stedenband van Nieuwegein met Rundu, vertellen Nieuwegein Fietst en de Fiestersbond wat het metronetwerk inhoudt, en geven Ekoplaza, Charlys All is fair, Vmarkt en Evengeenvlees je informatie over veganistisch en vegetarisch eten.

Met het 12e Lentefeest is het weer open huis in het Natuurkwartier. De poldermolen Oudegein draait en je mag binnen kijken, museum Warsenhoeck heeft dan nieuwe tentoonstelling “Waterwegen”. Op de kinderboerderij worden de schapen geschoren en kun je aan de slag met de wol, je kunt een kijkje nemen op de Proevtuin. In en rond het MEC kun je veel doe activiteiten doen zoals reptielen bewonderen, braakballen pluizen, het bijenspel spelen, een kinderbandenplakcursus doen, bloembommetjes maken en het blote voetenpad lopen. Daarnaast kun je geschminkt worden, een rondje met de Hinnikwagen maken en je uitleven op het springkussen. De catering wordt verzorgt door LaLotta Cantina die ook een kinderworkshop pizzabakken aanbieden.

Het Lentefeest met Duurzaamheidsmarkt is op zondag 21 mei van 11.00 tot 16.30 uur en de toegang is gratis. Locatie: Natuurkwartier, Geinoord 9, Nieuwegein. Tips:kom op de fiets en trek geen mooie kleding aan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk