Hidde van der Kluit winnaar eerste Nieuwegein Quiz

Bijna veertig deelnemers gingen donderdag in het Anna van Rijn College de strijd met elkaar aan tijdens de eerste editie van De Nieuwegein Quiz. Presentator René Hansen voelde hen middels veertig voorronde- en achttien finalevragen aan de tand. Alles wat met Nieuwegein te maken had, heeft of gaat hebben, kwam voorbij. Na een spannende strijd trok finalist Hidde van der Kluit aan het langste eind.

“Ruim twee jaar geleden stonden we al letterlijk in de startblokken om naar het Anna van Rijn te vertrekken, toen wij als één van de eersten ons evenement moesten annuleren vanwege het, toen nog redelijk onbekende, corona-virus”, vertelt Hansen. “De vragen hebben we al die tijd op de plank laten liggen. Gelukkig zijn de sponsoren, het Anna van Rijn en de leverancier van onze antwoordkastjes ons trouw gebleven, waardoor we de quiz nu alsnog konden spelen.”

In de voorronde konden de deelnemers nog op elkaar leunen. Als duo’s zaten zij ouderwets in de schoolbanken. Na een korte pauze, waarin de hersenen even konden ontspannen, mochten de drie beste duo’s naar de finale. Daar ging het zestal individueel verder. Na elke finaleronde vielen twee deelnemers af. Uiteindelijk ging het tussen Van der Kluit en Evelien van Linge.

“Het was leuk dat tijdens de finale de andere deelnemers echt meeleefden met de finalisten. Die toonden zich ware Nieuwegein-kenners, door de meest pittige vragen van de avond aan te kunnen”, kijkt Hansen terug. “De avond was niet alleen gezellig en spannend, maar ook heel leerzaam. Dat laatste was ook zeker onze bedoeling. We hopen dat een nieuwe Nieuwegeinse traditie is geboren.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk