Leerlingen uit Polen bezoeken Prinses Margrietschool

Van maandag 24 september tot en met zaterdag 29 september a.s. zullen 25 kinderen en 4 leerkrachten van basisschool nr. 3 uit Pulawy (Polen) op bezoek zijn op de Prinses Margrietschool in Nieuwegein in het kader van het internationaliseringproject op deze scholen. In januari 2000 zijn de eerste contacten tussen deze scholen en nog 2 scholen in Finland (Oulu) en België (Aalbeke) gelegd.

In augustus 2000 zijn deze 4 scholen begonnen met het CLOVER project, een internationaliseringproject waarbij de kinderen rondom verschillende thema’s werkstukken en internetpresentaties maken, gegevens uitwisselen en met elkaar e-mailen. Op deze manier leren de kinderen over de verschillende culturen, mensen, landen en geschiedenis, leren ze engels en passen dit vervolgens toe en maken ze gebruik van ICT middelen.

De afgelopen weken zijn de kinderen, leerkrachten en ouders van de Margrietschool vol enthousiasme bezig geweest met de voorbereiding van het bezoek van de Poolse gasten. De school is prachtig versierd en de leerkrachten hebben een gevarieerd programma samengesteld. De kinderen en leerkrachten hebben dan ook heel veel zin in deze bijzondere week.

De gasten uit Polen zullen deze week logeren in gastgezinnen van kinderen van groep 7 en 8. Op deze manier maken de kinderen kennis met elkaar en met het gezinsleven hier. Naast de ontmoetingen thuis en op school, zijn er ook verschillende activiteiten en excursies georganiseerd voor de gasten, om zo ook iets van de stad en de omgeving te laten zien. Onderwerpen waar we tijdens de projecten over gewerkt hebben kunnen de Poolse kinderen nu met eigen ogen zien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk