Leerlingen ontbijten samen met burgemeester en wethouder in het Stadshuis Nieuwegein

Donderdag 9 november ontbeten de leerlingen van groep 7/8 van de Prinses Margrietschool locatie Noord uit Nieuwegein samen met burgemeester Frans Backhuijs en wethouder Peter Snoeren in het Stadshuis. Samen gaven ze met dat Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.

Burgemeester Frans Backhuijs en wethouder Peter Snoeren onderstrepen hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds
Aan het eind van het ontbijt betaalden burgemeester Frans Backhuijs en wethouder Peter Snoeren symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en port beleven. De leerlingen uit groep 7/8 namen de cheque met een bedrag van € 100,- in ontvangst. Burgemeester Frans Backhuijs en wethouder Peter Snoeren kijken met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk