Leerlingen halen geld op voor een hulphond

Door de leerlingen van het Anna van Rijn College locatie de Linie is tijdens de jaarlijkse ‘Week van de Internationalisering’ geld ingezameld voor een goed doel. De Gaus Hulp- en Geleidehondenschool nam onlangs de cheque van € 679,20 in ontvangst.

Gedurende de week waren er allerlei activiteiten en hebben de klassen met een aangepast rooster gewerkt aan een van te voren gekozen Europees land. De activiteiten waren divers. De leerlingen maakten en verkochten iedere dag een voor dat land specifieke lekkernij, van Italiaanse Pizza tot Zweedse gehaktballetjes. Door tijdens de lessen Techniek & Beeldende Vorming flink te zagen, boren en timmeren werden er door de leerlingen originele vogelhuisjes gemaakt, die goed verkocht werden.

Het traditioneel gekozen goede doel werd dit jaar de Gaus opleidingsschool voor Hulp- en Geleide honden. Voor dit doel kwamen Niels en Sanne Schuddeboom op school met een hulphond om een demonstratie te geven en om vragen te beantwoorden van de leerlingen. Op vrijdag 15 april nam Serge Gaus de cheque van € 679,20 in ontvangst. Met dit bedrag kan een nieuwe puppy worden aangeschaft en mogen de leerlingen de naam verzinnen van de nieuwe hulphond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk