Leerlingen De Toonladder halen ruim 1.100,- euro op met ‘Wandelen voor Water’

Op woensdag 22 maart 2017 hebben ongeveer 70 leerlingen van groepen 7 en 8 van basisschool ‘De Toonladder’ in Galecop gewandeld voor water. Nadat wethouder Peter Snoeren het startsein heeft gegeven voor deze jaarlijks door de Rotaryclub Nieuwegein georganiseerde tocht, liepen de schoolkinderen zes kilometer met zes liter water (vier petflessen) in hun rugzak, om zo kennis te maken met de praktijk van alle dag voor kinderen in de derde wereld. De leerlingen lieten zich sponsoren door ouders en familie en hebben vandaag ruim 1.100,- euro opgehaald. De stichting ‘Aqua for All’ zal deze opbrengst vermeerderen.

De leerlingen hebben deze week ook een gastles gekregen over het doel waarvoor zij zich inspannen. ‘Wandelen Voor Water’ wil kinderen bewust maken van het feit dat wij in Nederland gewoon water uit de kraan kunnen drinken. Dat is in veel andere landen wel anders! Vrouwen en kinderen besteden in ontwikkelingslanden vaak uren per dag aan het halen van water en dat water is lang niet altijd schoon. In een aantal landen is er zelfs nog een enorme kindersterfte door water tekort en hygiëne problematiek. Elk jaar sterven veel kinderen aan cholera en diarree.

De opbrengst van deze sponsorloop komt ten goede aan de ‘Max Foundation’. De ‘Max Foundation’ realiseert succesvolle sanitatieprojecten op scholen in Bangladesh. Deze stichting laat bij scholen waterputten bouwen, latrines aanleggen en voorlichting geven aan leerlingen over hygiëne. Hiermee voorkomt men dat kinderen onnodig ziek worden, school verzuimen of, erger nog, vroegtijdig overlijden.

Onze videograaf Bart van Rooijen was aanwezig en maakte bovenstaand videoverslag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk