Leerlingen Anna van Rijn winnen debatwedstrijd

Voor de derde keer op rij winnen de leerlingen van het Anna Lyceum, een onderdeel van het Anna van Rijn College, het Nieuwegeins Jongerendebat. Deze wedstrijd tussen de drie middelbare scholen in Nieuwegein, werd voor de derde keer georganiseerd door de gemeente Nieuwegein.

In de raadszaal van het Stadshuis debatteerden de leerlingen van het Oosterlicht, het Cals College en het Anna Lyceum met elkaar over de zin van de IKPas, een campagne om de bewustwording rond alcoholgebruik te vergroten. Ook kwam de vrijheid van meningsuiting aan de orde en de nut en noodzaak de jeugd te betrekken bij de toekomst van Nieuwegein.

De jury, onder voorzitterschap van D66 wethouder Peter Snoeren, was lovend over het niveau van het debat. ‘De teams bleken in staat de standpunten goed, soms origineel en respectvol te beargumenteren’ aldus CDA raadslid Roelof Jan de Wild. Uiteindelijk was de jury unaniem in haar beslissing om het Anna van Rijnteam de winst te gunnen.

De jury koos aan het eind van het debat per school een winnaar en ook de beste debatterende school. Foske van den Boomgaard (Oosterlichtcollege), Jaro Lubberding (Anna van Rijncollege) en Myrthe Kruszel (Calscollege) waren de winnaars van het debat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren