Laurentien bij leerlingen UniQ Nieuwegein

Een speciaal bedieningspaneel voor in de douche en een reclamecampagne met stickers, dat waren twee van de oplossingen die groep 7-8 van daltonschool UniQ uit Nieuwegein had bedacht voor het dilemma dat zij kregen van Vitens. Via de Missing Chapter Foundation had Vitens de kinderen gevraagd mee te denken over één van hun dilemma’s: Hoe maken we mensen bewust van de hoeveelheid warm water die zij gebruiken. Na maanden van onderzoek, debatten en workshops presenteerden zij maandag hun oplossingen aan de directie van Vitens en de Missing Chapter Foundation (MCF). Prinses Laurentien, die nauw betrokken is bij de MCF, was ook aanwezig.

De directie van Vitens was aangenaam verrast door de ideeën van de kinderen. Het bedieningspaneel dat de kinderen hadden ontworpen, bevatte bijvoorbeeld de mogelijkheid om muziek af te spelen tijdens het douchen. Een heel leuk idee waar de mensen van Vitens zelf nog niet aan gedacht hadden. Verder bleken de kinderen vooral veel belang te hechten aan goede voorlichting. Daarom hadden ze stickers ontworpen en een manier bedacht om mensen via een brief te wijzen op te veel waterverbruik.

Onder leiding van prinses Laurentien gingen de leerlingen van groep 7-8 na de presentatie in discussie met de directie van Vitens. Ze praatten door over het terugdringen van de tijd dat mensen douchen, wie de kosten voor aanpassingen in huizen moet betalen en hoe ze klanten op de hoogte konden houden van hun watergebruik. De kinderen bleken hiervoor veel vertrouwen te hebben in de kracht van de huidige technologie en nieuwe media. Zij stelden voor om klanten bijvoorbeeld een sms te sturen als ze teveel water verbruiken. Ook educatieve websites, Facebook en Twitter werden genoemd als hulpmiddelen voor voorlichting. De suggestie om een soort ‘waterbundel’ in te stellen, vergelijkbaar met een belbundel, viel bovendien in de smaak.

Wat Vitens betreft is de presentatie van maandag zeker niet de afsluiting van de samenwerking met daltonschool UniQ. Vitens komt in ieder geval nog een keer op bezoek bij de kinderen om te vertellen wat zij met hun oplossingen gedaan hebben. Maar dat is nog niet alles. De samenwerking is zo goed bevallen, dat Vitens ook in de toekomst graag de hulp van de kinderen inroept. ‘Dat is wel het mooiste bewijs van het enthousiasme van het bedrijf over de inspanningen en oplossingen van de kinderen’ aldus de school uit Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk