Laura Arends stelt zich voor

De Gemeenteraad van Nieuwegein kent een Jongeren Adoptie Plan (JAP). Raadsfracties adopteren één of meerdere jongeren die, in een periode van drie maanden, meedraaien in de fractie en de raadscommissies. Dit jaar kozen twee jonge mensen voor Stadspartij PGN: Laura Arends en Margriet Buser. Zij stellen zich graag aan u voor:

‘Hallo, ik ben Laura Arends en ik ben 16 jaar. Ik zit op het Anna van Rijn College te Nieuwegein. Ik heb gekozen voor het J.A.P project, omdat dit me erg interessant leek. Ik vind het leuk om mijn mening te geven en over dingen na te denken.

We moesten naar een keuze avond. Daar kregen we alle partijen te horen. Mijn voorkeur ging toen uit naar de PGN en naar de CDA. We mochten bij deze twee partijen meekijken in de vergadering en we moesten dan een top twee maken. CDA viel tegen en bij de PGN hadden we meteen een leuke interessante discussie.

Ik heb dus uiteindelijk de PGN op 1 gezet en had het geluk dat ik ook bij de partij werd ingedeeld. Ik heb voor deze partij gekozen, omdat er van je gevraagd wordt mee te denken, en te praten. De vergaderingen zijn gezellig bij iemand thuis en met hele gezellige mensen. In de vergadering die ik bijwoonde hadden we meteen een interessante discussie over de drempels in Nieuwegein. Ik kon me goed vinden in de dingen die werden verteld, en ik dacht dat ik me hier wel op mijn plaats zou voelen. En gelukkig is dat ook zo. Al is het soms allemaal wel moeilijk te begrijpen, heb ik het wel naar mijn zin, want alles wordt goed uitgelegd.

Het J.A.P project is een interessante onderneming van de Nieuwegeinse gemeente en het Anna van Rijn College, en ik ben blij dat ik er aan deel heb genomen.

Groetjes, Laura Arends’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk