Katern

Lange wandeling Zouweboezem

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 23 november 2014 om 12.30 uur een lange wandeling door de Zouweboezem. Dit keer geen excursie zoals u van het IVN gewend bent, maar zondag 23 november staat er een prachtige lange wandeling op ons programma! ‘Wij vertrekken bij het begin van de Rijskade even buiten Lexmond en wandelen via de Molenkade en de Zouwekade een fraai rondje van ongeveer 8 kilometer’ aldus Everdien Smeenk van het IVN.

Smeenk: ‘Elk seizoen zorgt hier voor zijn eigen verrassingen. Wij hopen op o.a. koperwieken, kramsvogels, spechten, sijsjes en reeën. De grote zilverreiger vertoeft er ook graag en wie weet zien wij nog een slaperig steenuiltje in één van de knotwilgen langs de kade. Als wij geluk hebben zijn er ook nog voldoende paddenstoelen te bewonderen.’

De kades die worden bewandeld kunnen nat zijn en daarom is het verstandig stevige wandelschoenen te dragen. Omdat het dit keer om een lange wandeling gaat, wordt er vertrokken om 12.30 uur vanaf Jack’s Grillhouse aan de Parkhout 2 in Nieuwegein). Een uur eerder dan gebruikelijk dus!

Deelname aan deze IVN-wandeling is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Informatie is te verkrijgen bij de IVN-gidsen Everdien Smeenk, tel. 030 – 688 5871 en Pieter van den Tillaard, tel. 030 – 637 3384.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren