Lancering website afvalzondergrenzen.nl

Op woensdag 18 februari lanceert burgemeester De Vos de website ‘Afval zonder grenzen’. De website is een onderdeel van de tentoonstelling Afval zonder Grenzen; het niet-electronische deel daarvan was tot eind december in het Milieu Educatie Centrum te zien. Net zoals op het eerste deel van de tentoonstelling staan drie kinderen centraal: Floor uit Nieuwegein, Magda uit Pulawy en Hafeni uit Rundu. Aan de hand van vier thema´s rondom afval geven zij inzicht in wat ze consumeren, in hoe ze met afval omgaan en daarmee ook in hoe ze leven. De gemeente Nieuwegein heeft deze website samen met haar stedenbandgroepen Rundu en Pulawy ontwikkeld. De lancering van de website is van 10.00 uur tot 11.00 uur op basisschool De Schakel aan de Mendes da Costalaan 132 in Nieuwegein.

De Schakel is de winnaar van de prijsvraag die was gekoppeld aan de tentoonstelling Afval Zonder Grenzen: maak uit afvalmateriaal een muziekinstrument. De leerlingen van de school zullen die ochtend dan ook een mooie prijs in ontvangst nemen. Tevens zorgen de leerlingen voor muzikale optredens tijdens de presentatie.

Op de website komen de volgende vragen aan de orde: wat bewaren de kinderen uit de drie steden en wat gooien ze weg? Doen ze aan recycling en zo ja, hoe dan? De teksten worden afgewisseld met leuke foto’s en filmpjes uit de drie partnersteden. Daarnaast kunnen de leerlingen een afvalscheidingspel spelen, aan een quiz meedoen en hun reactie plaatsen op een prikbord.

Ook in Rundu en Pulawy doen er basisscholen mee aan dit educatieve project. De website is en het begeleidend lespakket zijn daarvoor in het Engels vertaald. De leerlingen kunnen via het gastenboek contact met elkaar zoeken en dan via e-mail de contacten verder voortzetten. Omdat in Rundu en Pulawy niet alle scholen toegang hebben tot het internet komt er van de site en het lespakket in ook een versie op cd-rom.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk