Laatste werkbijeenkomst Energielandschap Rijenburg en Reijerscop

Dinsdag 9 oktober a.s. organiseert de gemeente Utrecht de derde en laatste werkbijeenkomst over duurzame energie in Rijnenburg en Reijerscop. U weet wel van die grote windmolens die de GroenLinks wethouder van Hooijdonk al bekokstoofd heeft, en waar de voorzitter van het wijknetwerk Galecop zo woest over is geworden deze week. De vraag die centraal staat is : Hoe kunnen we duurzame, grootschalige energieproductie met windmolens en/of zonnepanelen inpassen in het landschap en dat combineren met andere activiteiten in Rijnenburg en Reijerscop?

Tijdens de derde werkbijeenkomst kunt u met de gemeente Utrecht in gesprek over de opbrengst van het ontwerpproces. Hiermee wordt het ontwerpproces afgesloten. Begin 2019 neemt de gemeenteraad van Utrecht, na het raadplegen van de buurgemeenten, een besluit over de zes onderscheidende scenario’s voor het energielandschap.

De derde werkbijeenkomst is qua inhoud en opzet anders dan de voorgaande werkbijeenkomsten. ‘Eerder haalden we ideeën op voor de verdere uitwerking van de scenario’s van het energielandschap. Met deze derde werkbijeenkomst sluiten we het ontwerpproces af. U kunt vragen stellen en reageren op onduidelijkheden en eventuele onjuistheden in de producten die naar aanleiding van de werkbijeenkomsten zijn opgesteld’ aldus de gemeente Utrecht.

Vooraf aanmelden
U bent namens de gemeente Utrecht van harte uitgenodigd om tussen 18.00 en 21.00 uur langs te komen bij La Place De Meern A12 (voorheen AC Restaurant). Tijdens deze bijeenkomst kunt u met de hen in gesprek over de opbrengst van het ontwerpproces.

De derde werkbijeenkomst is opgedeeld in drie verschillende gespreksrondes, die ieder een uur duren. U kunt zich voor één gespreksronde aanmelden. Op deze manier proberen we het aantal mensen over de avond te spreiden en iedereen voldoende gelegenheid te geven zijn of haar vragen beantwoord te krijgen. Aanmelden kan tot zondag 7 oktober via deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk