Laatste Corona-concerten stichting De Baten succesvol

Zaterdagmiddag vonden de twee laatste concerten plaats in de reeks pop-up concertjes van Stichting de Baten. Dit keer vonden de concerten plaats in wooncentrum de Batau van Reinaerde voor ouderen met een verstandelijke handicap en daarna in de binnentuin van appartementencomplex De Baten. Rooie Arie zong oud Hollandse liederen en de dichter Mark Boog bracht enkele van zijn bijzonder mooie gedichten ten gehore.

Het idee van Stichting de Baten was om dit jaar een nieuw muzikaal spektakel op de planken te brengen met verhalen uit de wijk erin verwerkt. Dit spektakel zou het GRAS festival, dat voorgaande jaren werd georganiseerd, vervangen. Maar tijdens de voorbereidingen gooide corona roet in het eten. Het idee werd tijdelijk in de kast gezet en de stichting besloot om concerten speciaal te organiseren voor de veelal oudere bewoners van het gebouw. En daarnaast ook twee locaties van Reinaerde te verrassen met optredens. Deze doelgroepen hebben in deze tijd extra behoefte aan positieve afleiding.

Zaterdag vonden de laatste twee concerten in de reeks plaats. De Nieuwegeinse Rooie Arie zong en speelde als heuse troubadour voor het publiek.

Mark Boog, winnaar van zowel de C. Buddingh’-prijs (voor het beste poëzie debuut) en van de VSB-poëzieprijs in 2006 voor zijn bundel ‘De encyclopedie van de grote woorden’, droeg enkele van zijn gedichten voor in de binnentuin. En met maar één flinke plensbui vlak voor het optreden, was het een perfecte afsluiting van de zomer.

De Corona- concerten zijn uit nood geboren maar hebben een enthousiast publiek onder ouderen en kwetsbaren getrokken. En daar is de stichting blij mee. De organisatie gaat zich nu weer richten op de voorstelling voor volgend jaar.

Hiervoor zijn ze nog op zoek naar mooie verhalen van mensen uit Nieuwegein Noord. Anekdotes, liefdesverhalen, mysteries, treurige verhalen. Verhalen die samen de historie van de wijk laten zien. Buurtbewoners worden opgeroepen om hun verhalen te delen. Denk nou niet dat het groots en meeslepend moet zijn, want de schoonheid zit vaak in het kleine. En die verhalen mogen ze mailen aan nvanspiegel@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!