Kunstwerk verhuist van oude naar nieuwe KOM

Op vrijdag 1 mei was het zover: wethouder Hans Adriani gaf met behulp van een hybride graafmachine de eerste klap voor de circulaire sloop van De oude Kom. Maar voor het oude gebouw volledig met de grond gelijk wordt gemaakt, worden een aantal zaken veiliggesteld, waaronder het kunstwerk van Herman Kuijer, dat sinds de opening in 1985 in de foyer hing.

Het abstracte werk van 8 meter lang bestaat uit 16 gekleurde buizen. Dat was een flinke klus dus, zeker zonder stroom. Met behulp van een op batterij-werkende hoogwerker en een handtakel op het dak, zijn theatertechnici Ton Habets en Anne Verbree medewerkers van de gemeente te hulp geschoten en hebben het kunstwerk opgetakeld en gedemonteerd.

Deze week nog zal DE KOM in overleg met de kunstenaar, Corrie van de Vendel (zorg voor buitenkunst) en architect Patrick Koschuch op zoek gaan naar een geschikte plek in het huidige pand, zodat het werk weer – zoals het hoort – vol in de spotlight staat!

One thought on “Kunstwerk verhuist van oude naar nieuwe KOM

  1. Fred de Sevren Jacquet

    Mooi…. opgelost!!!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren