Kunstmarkt wint de Award voor beste ‘Cultuur & Evenement van het Jaar 2017’

De Kunstmarkt aan de Herenstraat heeft tijdens de Nieuwegein Awards zaterdagavond de Award in ontvangst mogen nemen voor beste ‘Cultuur & Evenement van het Jaar 2017’ Het Nieuwegeins Kamerkoor moest zich tevreden stellen met de tweede plek en ‘De Zingende Zomer’ werd derde in deze categorie.

In 1992 is de Kunstmarkt voor de eerste keer gehouden en in 1998 is de organisatie overgenomen door de stichting Kunstmarkt. Al meer dan 25 jaar kunnen bezoekers van de markt in een ongedwongen sfeer kennismaken met zeer uiteenlopende technieken in de beeldende kunst. De kunstenaars zijn zelf aanwezig om publiek te woord te staan. Het aanbod en de kwaliteit worden bewaakt door een beoordelingscommissie. De markt vindt ieder jaar plaats in de Herenstraat en kan op veel belangstelling rekenen van de inwoners van Nieuwegein.

De laatste jaren wordt ook jong talent een podium gegeven. Leerlingen van Cals- en Anna van Rijncollege tonen hun beeldend werk en pas afgestudeerden aan de Hogeschool Utrecht nemen ook deel aan de kunstmarkt. Zo werken met veel energie en enthousiasme jong en oud talent op een plezierige wijze samen.

‘Iedereen is welkom en draagt met zijn of haar aanwezigheid bij aan het succes van dit evenement. Kortom een bijzonder onderscheidend evenement van Nieuwegein voor Nieuwegein en daarbuiten, wat de jury graag wilt belonen met de Nieuwegein Award voor Evenement van het Jaar’ aldus de jury in haar rapport.

Het bestuur in afwachting van de Award. (Foto: Wouter Haring)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren