Kunst voor De Toonladder en Vroonestein

Bij de nieuwbouw van de openbare basisschool De Toonladder en de renovatie van de R.K. basisschool Vroonestein zal in het kader van de 1%-regeling een kunstwerk worden gerealiseerd in het gebouw. Opvallend bij het ontwerp van het gebouw is een (kijk)patio midden in de school. Deze patio dient als lichthof voor verschillende lokalen en beide scholen kijken uit op deze ruimte.

De Adviescommissie beeldende kunst vindt met name een visuele verbijzondering van de patio belangrijk. Gezocht is naar kunstenaars die werk vervaardigen in een voor kinderen aantrekkelijke expressie, die het levendige karakter van het gebouw tot uitdrukking kan brengen. Het college van Burgemeester en Wethouders volgt het advies van de Adviescommissie en heeft de kunstenaar Peter van der Heijden de opdracht gegeven tot het vervaardigen van een voorlopig schetsontwerp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren