Kruising Schouwstede op de schop

De gemeente Nieuwegein is begin deze week begonnen met het aanpassen van de kruising Noordstedeweg/Schouwstede. Het is de tweede poging in ruim een jaar om de kruising veiliger te maken voor fietsers.

Door het fietspad op de kruising bij de Schouwstede een stuk op te schuiven naar achteren, wordt de opstelruimte tussen het fietspad en de Noordstedeweg zodanig dat er een bus tussen past. Hierdoor wordt het fietsverkeer niet meer geblokkeerd door wachtende bussen die op het fietspad staan om de Noordstedeweg op te draaien. Bussen naar het Stadscentrum rijden veelal om. Verschillende haltes aan de Noordstedeweg en de Binnenwal zijn tijdelijk niet in gebruik.

Daarnaast worden de komende tijd ook de rotonde ter hoogte van het Leger de Heils met de Sluyterslaan aangepakt. Medio half april wordt de gevaarlijke fietsers-oversteek bij de Herenstraat verbeterd.

Langs de Noordstedeweg ter hoogte van de pizzaboer zijn de fietsenrekken verplaatst. Deze stond dusdanig dicht op het fietspad, dat voetgangers gedwongen waren het fietspad te gebruiken, en in sommige gevallen stonden slecht geparkeerde fietsen deels op de regionale fietsroute.

De regionale fietsverbinding op de Noordstedeweg is vorig voorjaar geopend. Nog voordat de weg werd opengesteld waren er al verschillende ongelukken gebeurd. De gemeente meende dat het een kwestie van gewenning was. Het Regio Bestuur Utrecht schoot het fietspad af, waarna Nieuwegein de rest van 2014 gebruikte om nieuwe plannen te bedenken om de veiligheid rond deze fietsverbinding te verbeteren. De laatste tijd is het aantal ongelukken wel minder geworden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk