Kruising Galecopperlaan/Batauweg

Vanuit het wijknetwerk Galecop en diverse omwonenden van de wijk Galecop en Batau heeft de fractie van de CDA Nieuwegein verontrustende signalen gekregen m.b.t. de kruising Galecopperlaan/Batauweg.

De verkeersintensiteit die de afgelopen jaren sterk toegenomen is, hebben op deze kruising een negatieve werking als het gaat om de veiligheid en de lange wachttijden van voetgangers, (brom)fietsers en auto’s om van de Galecopperlaan de Batauweg op te rijden en visa versa.

Naar aanleiding van deze situatie heeft de CDA een aantal vragen welke zij stelt in een brief conform art. 42 RvO aan het College van B & W van Nieuwegein, t.w.:

1. Is het college op de hoogte van de toegenomen verkeersintensiteit t.p.v. de kruising Galecopperlaan/Batauweg?

2. Is het college met ons van mening dat de situatie daar al geruime tijd tot verkeersonveilige situaties lijdt voor alle verkeersdeelnemers?

3. Is het college bereidt te onderzoeken of deze verkeerssituatie aangepast kan worden door bijvoorbeeld een rotonde aan te leggen op deze kruising?

Ook de redactie van De Digitale Stad nieuwegein is benieuwd naar de antwoorden want ook de schoolgaande kinderen worden enorm gehinderd met het naar school gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk