Kruidige wraps met courgette

Wraps zijn altijd goed. Ze zijn altijd een beetje feestelijk en je kunt enorm variëren qua vulling en uitvoering. Hier een recept van het modelletje "quesadilla".Voor 4 personen
4 Flour tortilla’s
1 ui
1 rode paprika
½ bakje champignons
1 courgette
evt. stukje prei
blikje kidneybonen van 420 gr (Lidl)
zonnebloemolie
klein blikje tomatenpuree
zout
½ thl gemalen peper
½ thl korianderpoeder (Ketoembar)
½ thl komijnpoeder (Djinten)
geraspte kaas Extra: zeef; platte of hoge vuurvaste schaal. Pel de ui pellen en snij deze in kleine maantjes.
Was de paprika, snij de zaden en zaadlijsten weg en snij de paprika in kleine reepjes.
Wrijf de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Was de courgette, snij deze in plakjes en daarna in reepjes.
Snij de prei in ringetjes, was ze en laat ze uitlekken.
De bonen in een zeef laten uitlekken, en het vocht opvangen.
In een hapjespan of koekenpan een scheutje olie verhitten.
Fruit de ui en voeg dan paprika, champignons, courgette en prei toe.
Laat zachtjes aanbakken.
Schep de bonen en de tomatenpuree door de groenten en laat alles even zacht sudderen.
Als de groenten te droog worden een scheutje van het vocht van de bonen erdoor roeren.
De specerijen toevoegen en op smaak maken met zout.
Wel even proeven !!
De tortilla’s op elkaar op een bord in de magnetron zetten en ¾ minuut op vol vermogen opwarmen.
Dan ¼ van de groentevulling op iedere tortilla leggen en deze opvouwen (als een soort bekertje) of oprollen.
Opgerold kunnen ze het best in een passende ovenschaal worden gelegd, opgevouwen kun je ze in een vuurvaste schaal tegen elkaar aan zetten.
Strooi wat geraspte kaas over de wraps en zet de schaal nog even onder de grill om de kaas te laten smelten.
Serveer de wraps met bijvoorbeeld knoflooksaus en gegratineerde tortillachips uit de oven (daarvoor doe je tortillachips in een ovenschaaltje, bestrooi ze met geraspte kaas en zet ze heel laag onder de grill tot de kaas gesmolten is) en een frisse salade of rauwkost. Vegetarisch hoofdgerecht Tip
Voor een zachtere, romige vulling kun je een bekertje crème fraîche door de groentes roeren. Wil je de vulling pittiger dan kun je gehakt meebakken met de ui (ca. 250 g).Vegetariërs nemen dan vegetarisch korreltjesgehakt. Weetje
Burrito, enchilada, fajita of quesadilla, het zijn allemaal Mexicaanse gerechten op basis van een tortilla (deegpannenkoek). Het onderscheid wordt gemaakt door de bereidingswijze (in de oven of gegrild) en de manier van presenteren (opgerold, opgevouwen of dubbelgeslagen). Zo wordt de enchilada opgerold en in de oven bereidt, terwijl de quesadilla wordt opgevouwen en gegrild. De fajita wordt opgerold en gegrild en de burrito kan dubbelgeslagen of opgerold worden, waarna hij de oven in gaat. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk