Kruidentuin aan de Nedereindseweg op de schop

Op zaterdag 16 maart 2024 , tijdens NLDoet, kunnen mensen uit Nieuwegein gratis kruidenplanten afhalen tussen 10.00 uur en 14.00 uur bij de Kruidentuin aan de Nedereindseweg. Alle oude planten gaan weg en er komen nieuwe voor terug.

kruidentuin Batau

Op de Tuinmarkt zullen vrijwilligers van de kruidentuin aanwezig zijn om te helpen. Neem iets mee om planten uit de grond te halen en te vervoeren, zoals een schop, doos, pot of zak. Na 18 maart zal een aannemer beginnen met het opknappen van de tuin. Een mooie plek om van de natuur te genieten De tuin wordt verdeeld in vier grote stukken waar verschillende soorten kruiden worden geplant: keukenkruiden, medicinale kruiden en geur- en verfkruiden. Ook komen er meer bankjes en groen en de paden worden zo gemaakt dat mensen in rolstoelen, met rollators en kinderwagens er goed kunnen komen. Het wordt een mooie plek om van de natuur te genieten en te ontspannen. Maar ook vogels en insecten zullen zich in de tuin thuis voelen.

Locatie
De kruidentuin ligt naast boerderij De Batau aan Nedereindseweg 405 in Nieuwegein. Er komt een bordje bij het bruggetje dat naar de tuin wijst. Tijdens de werkzaamheden is de tuin gesloten, maar na de renovatie wordt er een feestelijke opening gehouden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk