Krijgt Nieuwegeinse de prestigieuze titel: ‘Beste keepster van de wereld’?

De FIFA introduceert dit jaar voor het vrouwenvoetbal twee nieuwe FIFA Awards. Op maandag 23 september zal naast de gebruikelijke troffeeën een beste elftal worden samengesteld én de beste keepster van het afgelopen seizoen worden gekozen. De Nieuwegeinse Sari van Veendaal is genomineerd voor de ‘Beste Keepster van de wereld.’ Haar tegenstanders voor deze prijs zijn Hedvig Lindahl (Zweden, Chelsea/VfL Wolfsburg) en Christiane Endler (Chili, Paris Saint-Germain).

Als Sari van Veenendaal deze prijs wint is het een historisch moment voor de Nieuwegeinse, deze prijs wordt voor de eerste keer uitgereikt door de FIFA. Van Veenendaal werd met de Oranjeleeuwinnen op het afgelopen WK ook al uitgeroepen tot beste keepster van het toernooi.

De prestigieuze verkiezing vindt dit jaar op 23 september plaats in Milaan. De voorgaande twee jaar bevond het circus van het FIFA-gala zich in Londen.

Oranjelegioen
Er is ook een bijzondere nominatie van de fans van de Leeuwinnen. Zij staan op de lijst voor de FIFA Fan-prijs. Sarina Wiegman, coach van de Oranje Leeuwinnen maakt kans op de FIFA-titel ‘Coach van het Jaar.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren