Animatiefilmpje moet Nieuwegeiners wijzen op brandgevaar

De Veiligheidsregio Utrecht wil de inwoners van de provincie Utrecht beter voorlichten over het gevaar van woningbranden. De organisatie heeft daarom een animatiefilmpje gelanceerd met daarin tips om branden te voorkomen.

Volgens de VRU is preventie via bijvoorbeeld het filmpje erg belangrijk. “Brandveiligheid klinkt misschien moeilijk, maar je kan op een eenvoudige manier veel zelf doen om brand in je huis te voorkomen. Want voorkomen, is beter dan blussen.”

Droogkoken
De brandweer komt dan ook met concrete tips. “Je kan denken aan het gebruik van het juiste hout – schoon en droog loofhout- als je de open haard aansteekt. Of het gebruik van een kookwekker tijdens het koken om droogkoken te voorkomen. Zorgen dat elektrische apparaten hun warmte kwijt kunnen bijvoorbeeld tijdens het opladen, kan ook brand voorkomen.”

De VRU zegt een uitgebreide lijst te kunnen maken met manieren waarop brand voorkomen kan worden, maar koos voor een filmpje. “Beeld zegt meer dan 1.000 woorden.”

Verwarming
In het filmpje komen ook de belangrijkste oorzaken van een woningbrand voorbij, waar de VRU eerder al onderzoek naar deed. Daaruit bleek onder meer dat bij bijna een derde van alle woningbranden in de provincie het vuur bij de verwarming van het huis ontstaat.

De VRU is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten, waaronder Nieuwegein. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

VRU Brandweer staat paraat voor brandveiligheidsraad
Heb je vragen over brandveiligheid thuis? WhatsApp je vraag naar 06 12 95 85 99 en je krijgt binnen kantooruren antwoord van brandveiligheidsexperts van VRU Brandweer. Je kunt ook bellen op 088 878 1000 of e-mailen via voorlichting@vru.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren