Koveni wint topper van Arena en is op titelkoers

Korfbalvereniging Koveni uit Nieuwegein heeft twee hele belangrijke punten binnen weten te halen om de titelstrijd in de vierde klasse. Directe concurrent Arena werd met 13-11 verslagen en daardoor blijft de hoofdmacht van de Nieuwegeinse korfbalvereniging zicht houden op promotie.

In een afgeladen ’t Veerhuis wist Koveni het afgelopen weekend wat het te doen stond. Samen met tegenstander Arena, maar ook Hemur Enge (dat tegelijkertijd tegen de hekkensluiter mocht aantreden) stonden ze voorafgaand aan dit duel alle drie samen op een gedeelde eerste plaats met ieder 12 punten. Koveni begon de wedstrijd wat onwennig en moest het initiatief dan ook aan de bezoekers uit Rhenen laten. Hoofdtrainer de Gooijer zag dat er ingegrepen moest worden en wisselde dan ook relatief vroeg in de wedstrijd, iets wat zorgde voor het juiste effect, ondanks dat Koveni met 4-5 de rust in ging.

In de tweede helft ging het echter steeds beter draaien, en uiteindelijk nam Koveni bij 8-7 voor het eerst de leiding in de wedstrijd. Toch probeerde Arena alles op alles zetten om minimaal een punt over te houden aan de topper. Tegen het eind van de wedstrijd werd gelukkig voor het eerst een veilige marge van twee punten gepakt, en dat gat gaf Koveni niet meer uit handen: 13-11.

Door de zege hoeft Koveni de koppositie alleen nog maar te delen met Hemur Enge uit Amerongen. Met de wetenschap dat Koveni eerder dit seizoen al gewonnen heeft van Hemur Enge, zijn ze dus op koers voor de titel en een snelle terugkeer naar de 3e klasse.