Katern

Korfbalvereniging Koveni gaat vol voor een sporthal

Korfbalvereniging Koveni heeft de eerste stappen gezet naar de bouw van een sporthal nabij de bestaande kantine en kleedruimten op sportpark Hoog-Zandveld. Het bestuur van Koveni is onlangs op excursie gegaan met de Gemeente Nieuwegein en het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (hierna KNKV) om te ervaren hoe andere korfbalverenigingen een dergelijke hal hebben gerealiseerd en op het moment beheren.

Al jaren heeft Koveni de droom om een sporthal te hebben naast hun kantine op de Helmkruid 7 en 2017 moet het jaar van de waarheid worden. Onlangs is Koveni, samen met onder andere de Nieuwegeinse wethouders Hans Adriani (PvdA) en Johan Gadella (VVD), de KNKV en anderen op excursie geweest naar andere korfbalverenigingen om te laten zien hoe andere clubs een sporthal hebben gerealiseerd naast hun huidige accommodatie. Zo ging Koveni langs bij Sporthal de Oever, die grenst aan de accommodatie van de IJsselsteinse korfbalvereniging Fortissimo en de sporthal Het Dok van HKC uit Hardinxveld-Giessendam.

Koveni wil een sporthal zodat de accommodatie met kantine en kleedkamers ook in de winterperiode gebruikt kunnen worden en om het verenigingsgevoel een boost te geven. De leeftijd van de bestaande sporthallen binnen Nieuwegein én de ligging van Koveni binnen sportpark Hoog Zandveld zijn belangrijke redenen waarom dit volgens voorzitter Marco van Weverwijk hét geschikte moment is voor een Koveni-hal: ‘’Wij willen graag samen met de gemeente een mooie toekomstbestendige sporthal realiseren voor Koveni, maar zeker ook voor de scholen en sportverenigingen in de omgeving’’.

Tijdens de excursie kregen de aanwezigen van onder andere de Gemeente IJsselstein, voorzitters van Korfbalverenigingen Fortissimo en HKC uit Hardinxveld-Giessendam en adviesbureau Godthelp Advies verschillende verhalen te horen en konden er ook talloze vragen gesteld worden. Bekijk onder de volgende Youtube link een leuke sfeervideo van deze excursie die Koveni heeft georganiseerd voor onder andere de Gemeente Nieuwegein en de KNKV.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren