Koninklijke Onderscheiding voor Piet Samwel

Afgelopen zaterdag 24 maart tijdens het feest in de binnenstad van Nieuwegein heeft burgemeester Frans Backhuijs een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Piet Samwel. Na afloop van de officiële opening van de Wereldwinkel, spelde de burgemeester hem de versierselen op in de Raadszaal. Piet Samwel is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Piet Samwel is vanaf 1974 als vrijwilliger actief voor de Wereldwinkel Nieuwegein. De eerste jaren vonden de verkopen plaats vanuit een huiskamer in Vreeswijk en werd de koffie per fiets bij de klanten thuis bezorgd. Vanaf 1987 verkocht de heer Samwel de ‘fair trade’ producten vanaf een eigen plank in ‘Het winkeltje’ van het Gemeenschappelijk Wonenproject Fokkesteeg. Sinds 1990 heeft de Wereldwinkel een winkel aan de Herenstraat en dus meer ruimte, een groter assortiment en personeel. De heer Samwel werd voorzitter.

Piet Samwel had grootse plannen. Hij wilde dat de Wereldwinkel onderdeel zou uitmaken van een maatschappelijk centrum in het nieuwe stadscentrum. En stelde samen met anderen een Plan van Aanpak Maatschappelijk Centrum en Wereldwinkel op. Die wens is zojuist in vervulling gegaan. De heer Samwel ontvangt vandaag een Koninklijke Onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk voor de Wereldwinkel, maar ook zijn verdiensten voor de Stichting PAND, Stichting Nieuwegein Mondiaal, GroenLinks Nieuwegein en Steunpunt vrijwilligers. Onze Videograaf Henk van Montfoort was ter plekke en maakte er een videoverslag van. (Klik op het cameraatje door de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren