Koninklijke Onderscheiding voor mevr. Bontje

Op zaterdag 4 maart heeft loco-burgemeester Carla Breuer een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw A. Bontje – Beemer. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurt om 10.45 uur in Verzorgingshuis Zuilenstein.

De uitreiking vond plaats in het Verzorgingshuis Zuilenstein omdat mevrouw Bontje – Beemer al dertig jaar lang veel vrijwilligerswerk doet voor Zuilenstein. Op 4 maart bestond het Verzorgingshuis precies dertig jaar. In 1976 was mevrouw Bontje daar de allereerste vrijwilligster van Zuilenstein en ze is daar nu, op bijna tachtigjarige leeftijd, nog altijd aan verbonden. Het vrijwilligerswerk van mevrouw Bontje was veelomvattend: bewoners helpen met aankleden en verzorgen, ze begeleiden naar het ziekenhuis, uitslagen van onderzoeken doorgeven, kleding naar de stomerij brengen en weer ophalen, maaltijden rondbrengen in de aanleunwoningen, begeleiden bij het eten, koffie schenken in de huiskamer, uitstapjes organiseren en dan zelf mee gaan als begeleidster en nog veel meer. Daarnaast was ze ook nog model bij de modeshows die elk seizoen in Zuilenstein werden gehouden.

Tegenwoordig is mevrouw Bontje lid van de bewonerscommissie van Verzorgingshuis Zuilenstein, die nieuwe bewoners welkom heet en hen wegwijs maakt in hun nieuwe woonomgeving. Ook leest ze vrijwel dagelijks de krant voor aan bewoners van wie het gezichtsvermogen is verminderd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk