Koningsdag donderdag 27 april

Donderdag 27 april vieren we Koningsdag! We maken er met elkaar weer een gezellige dag van. Dankzij veel enthousiaste organistoren zijn er dit jaar op meerdere locaties in Nieuwegein Koningsdagactiviteiten. Om de veiligheid te garanderen, heeft de gemeente een aantal spelregels vastgesteld.

Koningsnacht in Vreeswijk
Woensdag 26 april is aan de Dorpsstraat bij café Vrolijk van 19.00-02.00 uur een buitenevenement met veel muziek.

Koningsdag in Vreeswijk
In de oude dorpskern van Vreeswijk is net als voorgaande jaren van alles te doen, waaronder een vrijmarkt, een braderie, optredens en demonstraties. De organisatie is in handen van het Oranjecomité Vreeswijk. De vrijmarkt en braderie vinden plaats van 07.00 tot 16.00 uur.

Bij café Vrolijk in Vreeswijk is van 09.00 tot 20.00 uur een buitenevenement met veel muziek. Ook is er een activiteit van restaurant Kings Valley/Kusadasi.

Kleedjesmarkt aan de Nedereindseweg
Ook is er weer een vrijmarkt op de Nedereindseweg, tussen de Batauweg en ‘t Sluisje. Deze is alleen voor particulieren. Commerciële handel is niet toegestaan. Er is een koppeling met het Muntplein (Penningburg) naar de commerciële markt. De vrijmarkt vindt plaats van 07.00 tot 16.00 uur. Let op! Op de Nedereindseweg geldt op 27 april van 00.00 – 19.00 uur een wegsleepregeling.

Spelregels voor de kleedjesmarkt op de Nedereindseweg
U mag op donderdag 27 april na 05.00 uur uw kleedje(s) neerleggen. Verder vraagt de gemeente Nieuwegein u om uw overgebleven koopwaar op te ruimen. Hiervoor zijn er op verschillende plekken inzamelpunten ingericht.

Bereikbaarheid
De genoemde gebieden moeten vanzelfsprekend voor hulpverlenende diensten bereikbaar blijven.

Door grote drukte kunnen er onveilige situaties ontstaan voor verkopers en bezoekers. Om die situaties te voorkomen, geldt een wegsleepregeling. Dit betekent dat auto’s worden weggesleept die donderdag 27 april van 00.00 tot 19.00 uur staan geparkeerd op plaatsen en tijden waarop dit niet mag. Op de Prins Hendriklaan gaat de wegsleepregeling al op woensdag 26 april vanaf 10.00 uur in.

U kunt dus het beste met het openbaar vervoer, met de fiets of te voet komen. Op alle locaties rondom de activiteiten zijn (extra) fietsenstallingen om uw fiets te stallen.

Wegsleepregeling
Wilt u precies weten waar een wegsleepregeling van toepassing is, welke straten er afgesloten zijn of waar u wel/niet mag parkeren? Op de pagina Wegwerkzaamheden en evenementen vindt u de plattegronden waarop alle aanpassingen staan aangegeven.

Regels rond alcohol
Alleen de horecagelegenheden met de vereiste papieren mogen alcohol verkopen. Zij moeten zich aan de Alcoholwet houden. Dit houdt in dat ze geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar mogen verkopen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk