Koningsdag wordt weer een ouderwets oranjefeest

We kunnen weer feest vieren als vanouds met Koningsdag. Het Oranjecomité Vreeswijk heeft, net zoals de organisatie van de kleedjesmarkt in Nieuwegein Noord, een mooi programma gemaakt voor donderdag 27 april aanstaande! Zet Koningsdag met hoofdletters in je agenda, maar vergeet ook niet om vroegtijdig uw zolder door te spitten voor de vrijmarkt.

Deelname kramen en activiteiten
Wilt u met een kleedje op de vrijmarkt staan met tweedehands-spullen, dat kan! In principe is registratie niet nodig en daar zijn geen kosten aan verbonden, maar als u een kraam of grondplaats huurt bent u verzekerd van een plaats op de koningsmarkt. Kijk hier voor het inschrijfformulier.

Grote vrijmarkt en commerciële markt door het gehele gebied heen
Traditiegetrouw staat Scouting Vreeswijk Livingstonegroep weer bij de infostand van het Oranjecomité op de kruising Koninginnenlaan/Dorpsstraat met een overdekt terras. Op Koningsdag zullen wij vanaf de vroege uurtjes u niet alleen voorzien van informatie over de activiteiten op het dorp, maar ook kunt u bij ons terecht voor koffie en thee, of limonade met iets lekkers.

Raadhuisplein wordt Kinderplein!
Wandel je op Koningsdag met je kind(eren) door het dorp? Vergeet dan niet om het Raadhuisplein te bezoeken, want daar gaat het gebeuren. Daar is het groot feest voor de kinderen. Je laten schminken, maar ook spijkerbroekhangen, klimmen in de opblaasbare klimwand, stokvangen, buttons maken en een bibberspiraal. En er is een clown, wedden dat hij van ballonnen een hondje kan maken? Maak een leuke dag van Koningsdag, voor jou en je vriendjes of vriendinnetjes!

Heel Vreeswijk Bakt! Doe jij ook mee?
Na het succes van de eerste editie van Heel Vreeswijk Bakt kan een vervolg niet uitblijven en gaan we de 2e editie organiseren. Bak jij de lekkerste taart van Vreeswijk? Ben je het liefst de hele dag in de weer met bloem, eieren, boter en suiker en kan je goed overweg met een mixer? Doe dan mee aan de bakwedstrijd Heel Vreeswijk Bakt en schrijf je hier in.

Net als voorgaande jaren is de organisatie op zoek naar muzikantjes en Living Statues. Bespeel jij een instrument, vind je zingen en/of dansen leuk? Zoek dan een leuke plek in het feestgebied en laat zien en horen wat je kunt. Dit geldt ook voor de Living Statues. Ben jij goed in het uitbeelden van een levend standbeeld? Ook dan nodigen zij jou uit om dit tijdens Koningsdag te tonen. Je mag zelf een plek uitkiezen en bepalen welke kunst jij aan iedereen wilt laten zien. Vergeet niet met de pet rond te gaan en verdien er zo een leuk zakcentje mee!

Jong geleerd…Met bluswerk kun je niet vroeg genoeg beginnen!
Vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur staat de oude brandweerauto van Henkel/Ecolab voor de 8e keer, met werkende pomp op de Helling. Voor de kleintjes staat het blushuisje weer klaar. Blus zelf een brandje en ervaar hoe zwaar zo’n brandweerslang is. De brandweerauto, bluseenheid genoemd, heeft dienst gedaan bij de bedrijfsbrandweer van Henkel/Ecolab in Nieuwegein.

Schaken is super cool dus hot!
Ook dit jaar staan wij op Koningsdag van 10.00 uur tot 16.00 uur aan de Oude Sluis in Vreeswijk. Dat het schaken in de lift zit, is te zien aan het stijgend aantal leden. Zo hebben zich afgelopen half jaar elke week nieuwe leden van jong en oud zich bij Kasteel Lekstroom aangemeld!

De Vliegende Hollander
De plantenveiling live bij u op de markt. Een oud ambacht in een vernieuwd jasje. Lachen, energie en kwaliteit van planten staan bij ons op de eerste plaats. Deze Koningsdag zijn wij aanwezig, op uitnodiging, om op de Koningsdagmarkt nog wat extra gezelligheid en beleving te mogen brengen. En om bij jullie allemaal een glimlach op het gezicht te laten verschijnen! Wij zien u graag bij onze vrachtwagen achterin de Prins Hendriklaan, op de hoek van de Prins Hendriklaan/Emmaweg. Het doel: iedereen in de bloemetjes te mogen zetten!

Knuffelbeer gemaakt van ballonnen
Laat je tijdens Koningsdag in Vreeswijk verrassen door een reusachtige knuffelbeer gemaakt van ballonnen. Deze beer is wel twee meter breed en drie meter hoog! Ga met deze beer op de foto, geef hem een knuffel of misschien wel een high-five? Maar….niet te hard prikken hoor…! Benieuwd geworden? Kom het beleven in Vreeswijk!

Altijd al kapitein willen zijn?
Lekker sportief in de kajak op zoek naar de pareltjes van Nieuwegein, of een work-out op het SUP board! Dat kan bij Plek aan de Kade: Bootjesverhuur met terras aan het water. Vanaf Plek aan de Kade ontdek je Jutphaas en Vreeswijk, of vaar je de Hollandsche IJssel op; door het IJsselbos op zoek naar ijsvogels of langs de grachten van IJsselstein. Nieuwsgierig naar de boten, SUP boards en kano’s? Kom ze alvast bekijken tijdens Koningsdag in Vreeswijk, op de Oude Sluis tussen 10.00 en 16.00 uur.

Exclusive Games Luider
Van flipperkasten en racesimulators tot aan airhockey en Pacman, voor jong en oud is er voor iedereen wat wils. Ook is het mogelijk om de gamehal af te huren voor kinderfeesten en partijen, in overleg kunnen dan de openingstijden worden aangepast. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je alvast een voorproefje? Kom dan gezellig langs op Koningsdag, op de Prins Hendriklaan. Zij staan hier met de volgende kasten: Boksbal, Hammerhead en WannyWanny.

Muziek tijdens Koningsdag
Beleef Vreeswijk tijdens Koningsdag! Al jaren een traditie, Wim Hoefakker met zijn zelfgemaakte draaiorgel. Hij is er van 10.00 uur tot 16.00 uur, aan het begin van het feestterrein op de Koninginnenlaan, ter hoogte van het schoolplein van de Willem Alexanderschool. Daar laat hij, de gehele dag, de melodieën horen van bekende, gezellige en oude liederen.

De Dolle Diva’s en de Brulboeien
Op Koningsdag zijn wij zeker van de partij, van 11.15 uur tot 12.15 uur in de Prins Hendriklaan. Komt u ook luisteren en genieten van ons repertoire? Meezingen mag natuurlijk ook! Zeemanskoor de Brulboei is ook weer aanwezig. Het koor zingt vanaf 12.30 tot 13.30 uur, kom lekker luisteren of zing lekker met het koor mee!

Dweilorkest De Hoetetoeters
Het Dweilorkest De Hoetetoeters uit IJsselstein zal tussen 10.00 en 13.30 uur hun muzikale klanken laten horen. Koningsdag in Vreeswijk is voor het dweilorkerst altijd een leuk optreden, met veel volk en activiteiten. De mensen vinden het leuk en wij genieten van de vrolijkheid.

Sebastiaan de Langen
Van 14.00 tot 15.00 uur zal de ras vreeswijker Sebastiaan de Langen een paar swingende liedjes gaan zingen en is iedereen van harte welkom om een dansje te wagen op de Prins Hendriklaan in Vreeswijk.

Sebastiaan de Langen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk