Koningsdag 2021 in Vreeswijk

Koningsdag in Vreeswijk is uitgegroeid tot een groots evenement met ieder jaar ruim 10.000 bezoekers. Met een aantal jaarlijkse vaste elementen zoals de vrijmarkt en kinderactiviteiten. En dat hoort ook zo… Koningsdag is immers een feest van tradities! Het Corona virus is dit jaar helaas de spelbreker. De Oranje Vereniging in Vreeswijk roept alle bewoners massaal te vlaggen met natuurlijk ook de oranje wimpel. Wat kunt u dit jaar verwachten:

Oranje speurwandeltocht voor kinderen in Vreeswijk
Van 27 april tot en met 5 mei is er een speurwandeltocht in Vreeswijk. Deze Oranje speurwandeltocht is voor kinderen en/of huishoudens met kinderen onder de 13 jaar. Meer informatie wordt via de scholen verstrekt. Flyers worden op diverse plekken op gehangen. Onder de goede oplossingen worden 3 prijzen verloot.

Foto Koningsdag 2021
Maak een gekke, leuke, aparte foto van hoe jij deze bijzondere Koningsdag viert. E-mail deze voor 2 mei 2021 op: koningsdag@vreeswijk.nl. Als je deelneemt ga je akkoord met publicatie van de foto. Drie inzendingen worden beloond met een prijs. Te besteden bij Brasserie Het Raadhuis, Knus bij Ann en Broodje Vreeswijk.

Vreeswijkse oranje puddingbroodjes
Bestel voor 23 april Vreeswijkse puddingbroodjes met oranje poedersuiker 4 stuks voor 8 euro via www.invreeswijk.nl/puddingbroodjes De puddingbroodjes worden gemaakt en gesponsord door banketbakkerij Tamminga & Verwey. Scouting Vreeswijk bezorgt de broodjes op Koningsdag bij u thuis. Woont u buiten Nieuwegein dan kunt u ze afhalen bij het clubhuis. De opbrengst is voor activiteiten in Vreeswijk.

Muziek in Vreeswijk
Muziek op Koningsdag hoort erbij. Wat voor een optreden, waar en of het wel kan is nog ongewis. Kijk voor informatie op de website www.invreeswijk.nl . En anders hoort u het optreden wel op Koningsdag. Of niet natuurlijk!

Versierde sluiskolk en bruggen
Beide bruggen en de sluiskolk worden met oranje tinten en met vlaggetjes versierd Mocht de horeca met beperkte regels weer open mogen en het is prachtig weer dan heeft u vanaf de terrassen prachtig zicht op de versierde sluiskolk.

Versier een stukje van uw huis of tuin extra
Versier een boom, struik, heg, raam, deur, of balkon met oranje tinten en vlaggetjes. Of ga volledig uit uw dak.

Kinderactiviteiten
• Oranje speurwandelspeurtocht.
• Maak muziek in de tuin of bij je voordeur of op je balkon.
• Schmink je gezicht.
• Maak een tekening met stoepkrijt bij je huis.

Kijk voor de laatste stand van zaken op de website: www.invreeswijk.nl en open dan de rubriek activiteiten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk