Koningin Julianaschool krijgt gastles Week van het Geld

Met geld leren omgaan. Je kunt er maar beter vroeg mee beginnen. Op jonge leeftijd wordt namelijk de basis gelegd voor een gezonde financiële toekomst. Groep 7 van de Koningin Julianaschool aan de Aert de Gelderhage in Nieuwegein kreeg daarom afgelopen dinsdag een gastles van een medewerker van creditcardmaatschappij International Card Services (ICS). De les vond plaats in het kader van de jaarlijkse Week van het Geld.

ICS vindt het belangrijk dat kinderen leren verantwoord met geld om te gaan. Guido Bamberg is een van de ICS medewerkers die dit jaar een gastles geeft, op de Koningin Julianaschool dus. “Het was een hele leuke middag. De kinderen waren goed voorbereid en dat leverde een goed gesprek over omgaan met geld op!”, zegt Guido. De onderwerpen in de klas gingen over betalen, pinnen en verstandig met geld omgaan. “De kwis was een groot succes. Twee teams eindigden bovenaan en pas na een extra vraag was er een winnaar!”

Guido heeft geen kinderen meer op de Koninging Julianaschool, maar heeft wel een band: “Mijn dochter ging hier vroeger naar school en is nu leerkracht voor groep 1 en 2! Vroeger hebben we haar natuurlijk ook leren sparen, want zo leer je prioriteiten stellen. Een euro kun je namelijk maar één keer uitgeven. Iedereen kent wel een situatie waar je als kind een keer te snel al je geld uitgaf. Door dat soort ervaringen, maar vooral door het er over te hebben, leer je omgaan met geld en leer je prioriteiten stellen.”, aldus Guido.

Over de Week van het Geld
Het platform Wijzer in geldzaken is in 2006 opgericht door het ministerie van Financiën met als doel om financiële competenties in het onderwijscurriculum te integreren. Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken jaarlijks de Week van het Geld.

Over International Card Services
ICS verzorgt als creditcardmaatschappij al 30 jaar de uitgifte en het gebruik van Mastercard en Visa creditcards in Nederland. Met zo’n 3 miljoen creditcards in portefeuille is ICS marktleider in Nederland. ICS bedient zowel consumenten als klanten op de klein- en middelgrote zakelijke markt. De creditcards die ICS uitgeeft zijn het meest geaccepteerd ter wereld; betalen met een ICS creditcard betekent wereldwijd veilig betaalgemak, excellente service en verzekerd zijn als er iets misgaat.

ICS geeft niet alleen de eigen Visa World creditcard uit, maar doet dit ook in samenwerking met partners zoals retailers, banken en belangenorganisaties. Zo geeft ICS onder andere de ANWB Creditcard, de Bijenkorf Card en de BMW Visa Card uit. ICS opereert sinds 2010 als 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V. en heeft vestigingen in Nederland en Duitsland.

Guido Bamberg met de leerlingen van de Koningin Julianaschool in Galecop

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk