Komkommers van Stadsfarm op dak De Kom

Komkommers van Stadsfarm op dak De Kom

Hoewel Theater en Kunstencentrum De Kom voor publiek gesloten is tijdens de zomer, is er op het dakterras volop levendigheid. Het terras op de vierde verdieping in de binnenstad van Nieuwegein fungeert die periode namelijk als minikomkommerkwekerij.

Antoine Giezen van Stadsfarm Nieuwegein plaatste onlangs 23 emmers met KomKommerplanten op het dak. Stadsfarm verbouwt eten in de stad en laat zien dat het telen en kweken van voedsel ook anders kan. Giezen legde eerder ook de Stadshuisdakakker aan en presenteert zijn werk als Stadsfarmer in een leegstaand winkelpand nabij het Stadsplein.

Vrijdag 17 juni j.l. was de officiële aftrap van Stadsfarm Stadshuis: samen met wethouder Hans Adriani werd toen een salade als lunch genuttigd, vakkundig bereid door Johan van Appèl catering. Van anderhalf jaar geleden brainstormen op een bewonersavond georganiseerd door de PvdA over verticale (stads)landbouw naar een salade met ingrediënten van eigen dakfarm. Loop gerust eens binnen. Vrijwilligers die willen helpen bij stadslandbouwprojecten zijn ook zeer welkom.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk