Kolfstedetunnel opgeknapt en verlicht

De Kolfstedetunnel is een belangrijk onderdeel van de omleidingsroute naar City Nieuwegein en wordt veel gebruikt om van en naar City te lopen en fietsen. Deze week is de verlichting in de Kolfstedetunnel vernieuwd. De iets verderop aanwezige Weverbrug is sinds eind februari afgesloten vanwege de verbouwing van City West.

Eerder dit jaar werd de tunnel schoongemaakt en er mag niet langer graffiti gespoten worden, wat eerder wel mocht in het kader van Nieuwegein 50 jaar. Deze maatregelen moeten voor een veiliger gevoel zorgen als je in het donker door de tunnel loopt of fietst. ‘Mooie verbetering nu de scholen weer beginnen en de dagen korter worden!’ zo laten inwoners weten.

Bewoners voelden zich onveilig
Dagelijks gaan er bijna 300 voetgangers en fietsers door de tunnel om op winkelcentrum Cityplaza te komen. De bewoners in de aanliggende wijk de Doorslag hadden laten weten zich onveilig te voelen als zij door de tunnel liepen of fietsten naar de andere kant van de Zuidstedeweg. Het zou smerig zijn en donker. Dat is nu opgelost.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk