Katern

Rotary Sport- en speldag

Rotaryclub Nieuwegein organiseert zaterdag 30 juni a.s. de 6e Sport- en speldag voor jeugd met een (verstandelijke) beperking uit Nieuwegein en omgeving. De sport- en speldag vindt plaats in het NBC in Nieuwegein.

De sport- en speldag voor jeugd met een (verstandelijke) beperking is een evenement waar jong en oud elkaar ontmoeten en samen plezier beleven aan verschillende sport- en spelactiviteiten. Het is een dag voor het hele gezin. Een dag waarop kinderen/jongeren met een (verstandelijke) beperking elkaar ontmoeten. Een dag waarop zij samen met hun ouders, broers en zusjes of begeleiders genieten én vrienden maken.

Guido Bamberg: ‘Veel kinderen/jongeren met een (verstandelijke beperking) kunnen niet in hun eigen buurt naar school. Contact met andere kinderen in de directe woonomgeving is hierdoor vaak wat minder. De Rotary sport- en speldag is dé gelegenheid andere kinderen en hun familie uit Nieuwegein en omgeving te ontmoeten. De dag wordt afgesloten met een heerlijke barbecue.’ De sport- en speldag vindt plaats in het NBC op Blokhoeve in Nieuwegein.

De dag wordt mogelijk gemaakt met hulp van de gemeente Nieuwegein, het NBC en diverse andere sponsoren. Er zijn voor deelnemers en hun familie geen kosten verbonden aan deze dag. De sportieve activiteiten worden begeleid door sportstudenten. Rotaryleden en hun kinderen zijn aanwezig om alles op rolletjes te laten verlopen. Meer informatie op de website en een aanmeldingsformulier is beschikbaar op de website van Rotary Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk