Koken met PEN: ‘Zomerse gazpacho’

Met de zomerse temperaturen deze week een lekker fris gerecht. Een frisse en lichte zomerse soep is heerlijk op een warme dag. Deze zomerse gazpacho wordt koud geserveerd en is daarom hét ideale gerecht als de zon schijnt. Eet smakelijk!

Zomerse gazpacho en een salade met gegrilde watermeloen.

Voor de gazpacho voor 4 personen:
4 grote tomaten
1 knoflookteentje
1 rode paprika
1 Spaanse peper
1 grote ui
Handvol verse basilicum
3 bladjes munt
Sap halve limoen
Olijfolie
zeezout

Voor de topping:
halve komkommer in kleine blokjes
2 zongedroogde tomaatjes fijn gesneden
Half sjalotje fijn gesneden
De oven voorverwarmen op 200 graden, grillstand en in een schaal de hele tomaten, knoflook, Spaanse peper, paprika en ui met wat olie en zout ongeveer 10 minuten grillen.
Met aanhangende olie en de basilicum, de limoensap en munt in een keukenmachine pureren tot mooie gladde massa.
Eventueel wat meer zout en wat vers gemalen zwarte peper voor wat spice.
IJskoud serveren met de toppings.

Voor de salade nodig:
150 gram Coburger rauwe ham of eventueel Schwartzwalder in kleine reepjes
150 gram verse geitenkaas in kleine stukjes
Handvol blaadjes basilicum
200 gram veldsla
Handvol peccannoten
Peper en zout
Kwart meloen in kleien reepjes
Kwart meloen in plakken van 1 cm dik
Scheutje balsamico azijn en een beetje extra vergine olijfolie
Een kwart watermeloen in plakken van 1 cm dik
De meloenplakken insmeren met wat olie en in een grillpan grillen zodat deze heerlijk zoet wordt door het karamelliseren van de natuurlijke suikers, afmaken met wat vers gemalen peper en zout.
Alle andere ingrediënten husselen met de sla en wat olie en balsamico, gebruik vooral het bakresidu van de meloen ook en serveer de salade op de gegrilde plakken meloen.

Alle eerder gemaakte recepten kunt u hier lezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk