Koken met PEN: ‘Saté Prentoel’

Eens wat anders uit de Indonesische keuken met de bekende kruiden en smaken. Deze week heb ik Saté Prentoel (van gehakt) gemaakt met gesmoorde aubergine, pindasaus en rijst noodles. De volgende ingrediënten heb ik gebruikt:

Voor de gehaktsaté:
500 gram rundergehakt
Handvol cashewnoten, of 2..
Half zakje gewelde nasi mix
Eetlepel zwarte sesam
Saté prikkers
1 ui
3 tenen knoflook
1 ei en paneermeel
olie

De ui, knoflook, ei, nasikruiden, noten en sesam in keukenmachine pureren. Dit mengen met het gehakt en de paneer en ‘worstjes kneden’ die op een saté prikker passen. Een grillpan insmeren met wat plantaardige olie of kokosolie en de saté 15 minuten bij regelmatig draaien grillen.

Voor de auberginesmoor:
1 aubergine in schijfjes
1 rode paprika in blokjes
1/4  spitskool in reepjes
Kruiden:
1 cm galangawortel
5 tenen knoflook
2 theelepels hete sambal
1 eetlepel rijstazijn
1 cm gemberwortel
2 eetlepels zoete ketjap
75 ml water
1 kruiden bouillonblokje
olie

De kruiden, het water, en het bouillonblokje in keukenmachine blenden, de aubergine en paprika in weinig olie even aanzetten, de curry erbij en 15 minuten smoren, pas de laatste 5 minuten de spitskool erin.

De rijst noodles koken volgens de gebruiksaanwijzing. Zelf een pindasausje maken, iedereen heeft wel zijn eigen recept. Voor het serveren de rijst noodles mengen met 3 eetlepels smoor, de saté daarop serveren, de pindasaus ernaast, ik serveer pindasaus altijd naast een gerecht om smaakvervlakking te voorkomen.

Eet makelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren