Koken met PEN: ‘Kip marsala’

Deze week maakt onze ‘kookgek’ Eric Dekker een echt klassiek gerecht, makkelijk en ontzettend lekker: kip marsala. Voor 3 personen nodig:

3 kipfilets
500 gram kastanjechampignons
300 ml marsala wijn
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
100 gram geraspte parmesaanse kaas
1 eetlepel verse peterselie
1 eetlepel verse bladselderij
Bloem
Roomboter
Zwarte peper
Zeezout

De kipfilets tussen wat folie leggen en met een keuken hamer plat slaan zodat ze mals blijven tijdens het bakken. De kipfilets door de bloem halen zodat er een dun laagje omheen zit. In wat roomboter de kip 8 minuten bakken.

Uit de pan halen en in wat aluminium folie wikkelen en in het bak-residu de fijngehakte knoflook en sjalotjes zacht bakken, daarbij de gesneden champignons en de marsala wijn. Op smaak brengen met zwarte peper en zeezout. Net zo lang smoren tot de marsala indampt en de sausdikte goed is.

De selderij en peterselie erdoor scheppen.
De kipfilets erop leggen en nog even meewarmen.
Als laatste de kaas erover en voilà.

Wij aten het met in de oven geroosterde aardappelen, paprika en aubergine.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk