Koken met PEN: ‘Eendenborst’

Deze week maakt onze kookgek Eric Dekker, voor de rubriek ‘Koken met PEN’ een ontzettend lekker en makkelijk recept: ‘Eendenborst.’ Hij gebruikte de eendenborst op een Oosterse salade.

Nodig voor vier personen:

2 eendenborst filets van ongeveer 150 gram. Het vel moet eraan zitten, is essentieel bij de bereiding
2 eetlepels honing
1 eetlepel
zoute
soja
1 eetlepel ketjap zoet
Zeezout
Zwarte peper

De eendenborst aan de zijde met de vetrand insnijden, alleen de vetrand zelf, niet het vlees eronder. Daarna inwrijven met peper en zout. Op kamertemperatuur laten komen en zonder olie of boter op het eigen vet bakken, ongeveer 6 minuten. Dan omdraaien en nog eens drie minuten bakken.

Ondertussen in een schaal de ketjap, soja en honing mengen en de eendenborst ermee ‘lakken’, een dikke laag mag. Voor het serveren de lauwwarme eend trancheren.

Erg lekker met een Oosterse salade met paksoi en taugé en wat geroosterde cashewnoten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: