Koken met PEN: ‘Tortilla met spinazie, gehakt en nog meer’

Deze week maakt onze kookgek Eric Dekker, voor de rubriek ‘Koken met PEN’ een heerlijke tortilla. Tortilla is omelet in het Spaans en kun je op allerlei manier maken. Eric maakte onderstaand recept. Nodig voor 4 personen:

5 grote aardappelen
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
2 zakken spinazie
1 venkel
300 gram geraspte kaas
1 pakje boursin
6 eieren
Peper
Zout
1 eetlepel paprika poeder
500 gram gehakt
Eetlepel verse oregano
Olie

De aardappelen in schijfjes snijden en ongeveer 5 minuten blancheren, niet te zacht laten worden. De ui en venkel in stukjes met de fijngehakte knoflook met de oregano en paprikapoeder in plantaardige olie glazig smoren. Daarbij de spinazie en de boursin, tot de spinazie geslonken is.

Het gehakt rullen in wat olie en weinig peper en zout erbij. De gehakt, de aardappelen en het groentemengsel in een grote schaal of kom doen, en laten afkoelen.

Peper en zout naar smaak erbij, dan de 6 eieren door het mengsel spatelen. Alles in een ovenschaal doen en de geraspte kaas erover verdelen. Een oven voorverwarmen op 180 graden en de tortilla in ongeveer 30 minuten gaar bakken.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren