Knarrenhof wenst seniorenwoningen te bouwen aan de Deventerschans

In Nieuwegein is nu 20% van de inwoners ouder dan 65 jaar (13.199 inwoners) en tot 2035 zal dat aantal groeien naar meer dan 25%! De vraag naar levensloopbestendige en senioren-woningen zal steeds maar groter worden. Maar probeer als senior zo’n woning te vinden! Dit soort woningen wordt veel te weinig gebouwd. Het gevolg is dat oudere inwoners veel te lang vast zitten in te grote woningen. ‘Jammer, want bij voldoende aanbod van levensloopbestendige en senioren-woningen zou eindelijk meer doorstroming op gang komen in een markt die al lang op slot zit’ aldus een van de initiatiefnemers van Knarrenhof.

Dit woningprobleem heeft ertoe geleid dat Stichting Knarrenhof al 10 jaar actief is met de bouw van levensloopbestendige en senioren-woningen. Knarrenhof staat voor: “Een plek waar mensen zelf hun eigen en gemeenschappelijke woonruimte bepalen. Waar ze onderling afspreken elkaar te helpen, wanneer dat nodig is. Een plek waar de woningen berekend zijn op een moment waarop meer zorg nodig is. Een plek die duurzaam is en ook toegankelijk is voor mensen met een krappere beurs. Waar autonomie, samen leven en privacy hand in hand gaan.”

Ook in Nieuwegein zijn plannen voor een Knarrenhof zeer actueel geworden. Samen met Stichting Knarrenhof zijn enkele inwoners van Nieuwegein al enige tijd bezig om een Knarrenhof in Nieuwegein te realiseren. Met de gemeente Nieuwegein wordt op dit moment gesproken over de locatie Deventerschans in de wijk Fokkesteeg. Ook andere, open plekken in Nieuwegein zouden geschikt zijn voor een Knarrenhof. Het liefst in de eigen woonwijk, zodat de bewoners hun netwerk in de buurt kunnen behouden.

Bent u geïnteresseerd in het Knarrenhof concept? En wilt u zelf wonen in een Hof waar naar elkaar omzien centraal staat? Kijk dan snel op de website van de initiatiefnemers. Daarop vindt u alle informatie over Knarrenhof en kunt u zich inschrijven als belangstellende voor Knarrenhof Nieuwegein. Met name senior inwoners wonend in Fokkesteeg, worden opgeroepen hun interesse kenbaar te maken. Een inschrijving kost eenmalig € 15,-.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren