Klusjemannen gesignaleerd: ‘Een gewaarschuwd mens telt voor twee’

Vanuit de grote BuurtWhatsApp Nieuwegein krijgen we meldingen binnen van Engels/Iers sprekende ‘klusjesmannen’ die hun diensten willen aanbieden. Vandaag, tweede Pinksterdag, werden ze gesignaleerd in de wijk Galecop.

Een aangesloten BuurtWhatsApper laat weten: ‘Pas op! Onze Engelse vrienden (lees: oplichters) lopen weer rond in Galecop. Deze keer bieden ze aan om de stenen aan de achterkant (dus uit het zicht van de politie) te impregneren. Ik heb ze weggestuurd en verteld dat ik er aangifte van zou doen bij de Politie en dat heb ik gedaan.’ De klusjesmannen werden gesignaleerd op de Conrad Busken Huethove.

Wendy aan de Lodewijk van Deysselhove laat weten: ‘Herkenning n.a.v. foto’s groepsapp. Wij vonden ‘t ook wat raar en dachten even in de gaten houden, vlak daarna kwam bericht in groepsapp. Witte bus stond ook hier midden op straat voor onze deur en (man met grijs shirt, foto whatsapp) sprak m’n buurman aan. Er zaten 2 man nog in de bus met een geel-groen fluor kleur op korte mouw oid. Heb je artikel net gelezen en dacht laat je toch nog even weten, just in case ;)’

In het hele land waarschuwt de politie al lange tijd voor dit soort klusjesmannen. Ze komen ongevraagd bij mensen aan de deur om hun diensten aan te bieden en wie met ze in zee gaat, wordt vaak opgelicht. De klusjesmannen staan erom bekend slecht werk te leveren tegen zeer hoge prijzen.

Toch is er volgens de politie wettelijk gezien geen sprake van oplichting. ‘Er is sprake van een mondelinge of schriftelijke, burgelijke overeenkomst. Net zoals ik die kan overeenkomen met de schilder, de loodgieter of mijn bakker’, zegt de politie. Daarom blijft de politie voortdurend waarschuwen om niet met dit soort klusjesmannen in zee te gaan.

Volgens de slachtoffers leveren de Ierse klusjesmannen prutswerk en blijkt halverwege de klus dat het meerwerk soms tien keer zo duur uitvalt. Eerder waren ze al actief in Nieuwegein.

De man die gesignaleerd werd in Galecop

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren