Kledingbank zoekt winterkleding voor mannen en kinderen

De Kledingbank Nieuwegein verzamelt gebruikte maar nog goed bruikbare kleding. Mensen met een minimum inkomen kunnen zo besparen op de kosten van de aanschaf van kleding en hergebruik is ook nog eens goed voor het milieu. Met de winter voor de deur is de Kledingbank op zoek naar winterkleding voor mannen en kinderen.

Wethouder sociale zaken Martijn Stekelenburg hielp vorige week vrijdag een ochtend mee bij de Kledingbank. “De Kledingbank helpt concreet om armoede in Nieuwegein te verminderen. Ik vind het belangrijk om te ervaren hoe dat in de praktijk eraan toegaat, vandaar de keuze om samen met beleidsmedewerker armoedebeleid Esmé Joosten een ochtend mee te lopen. Iedereen wéét natuurlijk wel dat er ontzettend veel werk wordt verzet door vrijwilligers en hoe belangrijk dat is voor onze samenleving. Het zelf mee maken is toch elke keer weer inspirerend. Ook de bewoners van Nieuwegein die de moeite nemen om kleding te doneren, verdienen een pluim. Er is heel veel bereidheid om elkaar te helpen. En dat mag best eens benadrukt worden!”

Nu het steeds kouder wordt kan de Kledingbank goed winterkleding gebruiken want aan winterkleding is een tekort. Vooral aan kleding voor mannen en kinderen is dringend behoefte. Nieuwegeiners die willen doneren kunnen kleding afgeven op de Archimedesbaan 6 in Nieuwegein. Buiten de openingstijden (dinsdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur) kan de kleding worden achtergelaten in een speciale buitencontainer.

martijnkledingbank

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk