Katern

Witgoedregeling voor inwoners met een laag inkomen

Vanaf 15 april kunnen inwoners van Nieuwegein met een laag inkomen een bijdrage krijgen van de gemeente Nieuwegein als ze een nieuw duurzaam witgoedapparaat kopen. Oude apparaten zijn vaak duur in het energieverbruik. Het vervangen van oude apparatuur helpt om de energiekosten van inwoners te verlagen. Daarom betaalt de gemeente Nieuwegein € 300,- mee aan een nieuwe wasmachine, koelkast of koel-vriescombinatie. De witgoedregeling is een tijdelijke regeling met een beperkt aantal tegoeden, dus op = op.

Energierekening verlagen
De regeling is voor inwoners met een laag inkomen en een Stadspas. Het tegoed voor de aankoop van het apparaat is een bedrag van € 300. De rest van het bedrag is voor rekening van de inwoner.

Wethouder Guido Bamberg: “Ik vind het belangrijk dat we als gemeente met deze witgoedregeling juist de huishoudens met een laag inkomen de kans geven om blijvend hun energierekening te verlagen. We kondigen dit graag nu alvast aan, zodat inwoners er rekening mee kunnen houden dat dit eraan komt.”

Stadspashouders krijgen een brief
Vanaf medio maart ontvangen Stadspashouders een brief met een unieke code voor het aanvragen van de witgoedregeling. In de brief staat informatie hoe zij op de website van de Stadspas de code kunnen activeren. Dit kan vanaf 15 april. Daarna wordt het tegoed op de Stadspas gezet.

Met de pas kan de inwoner bij veel online en lokale winkels een witgoedapparaat kopen. Het apparaat wordt daarna bezorgd op het adres van de Stadspashouder. Het oude apparaat moet verplicht worden ingeleverd en wordt (gratis) meegenomen door de bezorger.

Nieuwegein Stadspas aanvragen
Alleen inwoners met een Stadspas kunnen meedoen aan de witgoedregeling. Inwoners met een laag inkomen die nog geen Stadspas hebben, kunnen deze aanvragen. Op de website van WIL zijn de voorwaarden te vinden.

Met de Nieuwegein Stadspas kunnen inwoners veel korting krijgen op sport, cultuur en andere uitjes in Nieuwegein. De Nieuwegein Stadspas is hier aan te vragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk